De 10 bästa smartphonesna du kan köpa 2016

Tillverkare är ständigt på väg att utveckla nya smartphones. Mellan allt det avancerade våldet är det svårt att avgöra vilken smartphone som passar dig bäst. Läs allt om de bästa smartphonesna för tillfället i den här artikeln och ta reda på om din enhet är bland dem.

  • Det här är de 13 bästa smartphonesna 2020 den 18 december 2020 15:12
  • Beslutsstöd: de 10 bästa smartphonesna upp till 600 euro 15 december 2020 16:12
  • Beslutsstöd: de 10 bästa smartphones upp till 300 euro 14 december 2020 16:12

Letar du efter de bästa smartphonesna 2017? Vi samlar dem här!

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung Galaxy S7, precis som S6, kommer i en kantversion, vilket är ungefär hundra euro dyrare än den vanliga platta versionen. Skillnaderna mellan Galaxy S6-kanten och S7-kanten är subtila: baksidan har nu också kurvor, kameran sticker ut lite mindre och glasets framsida och baksida är något böjda över toppen och botten. Metallkanten runt enheten är också något rundare och snyggare. Dessa är alla små detaljer som gör enheten bara lite vackrare.

Den största justeringen av höljet är en som du inte ser: enheten är vattentät. Utan att behöva lura med skydd som med vattentäta Xperia-smartphones. Ett plötsligt dyk är alltid möjligt, utan tvekan - panikmoment om ventiler. Tänk dock på att mikro-USB-porten måste vara torr innan du laddar Galaxy S7 för att förhindra kortslutning eller skada på din enhet. Du kan bara inte springa ut i havet med din S7 för att ta bilder under vattnet. Pekskärmen fungerar inte under vattnet och det finns ingen fysisk avtryckare. För de bästa undervattensfotonna måste du lita på Xperia Z5.

Samsung har gått mycket långt när det gäller hårdvara med Galaxy S7-kanten. Designen, kameran, skärmen, batteriets livslängd och datorkraft är oöverträffad från vad jag hittills har stött på i en smartphone. Endast TouchWiz måste komma ikapp för att hålla jämna steg med hårdvaran och enhetens höga pris.

Här hittar du den fullständiga recensionen av Samsung Galaxy S7 edge . Du hittar vår videorecension här.

iPhone 7 (Plus)

IPhone 7 och den större iPhone 7 Plus skiljer sig nästan inte från sin föregångare. Ändå kan du inte säga att Apple har varit inaktiv. Är iPhone 7 distinkt nog, jämfört med sina konkurrenter?

Den mest slående förändringen är naturligtvis bristen på hörlursuttag. Apple själv har ingen bra förklaring för det heller. Marknadsavdelningen snurrar det som ett modigt beslut, vilket är nödvändigt för att ge trådlösa hörlurar en nödvändig boost. I själva verket är det bara ett beslut som bara fungerar till Apples fördel och skapar onödigt besvär och frustration för användarna.

Är iPhone 7 en bra smartphone? Utan tvekan. Detta gäller även den stora Plus-versionen. Enheten har förbättrats på alla fronter, snabbare, bättre kamera, bättre skärm och så vidare. Ändå saknas innovation. Du kan förvänta dig lite mer innovation från ett företag som Apple. Många väljer blindt den senaste iPhone när de köper en ny smartphone, och den här gången kommer de att ha en utmärkt enhet. Men om du redan har en iPhone 6 (er) kommer en uppgradering att ge liten nytta. Tyvärr lämnar bristen på hörlursuttag och de extrema priserna en obehaglig smak, de kräver en girig huvudroll från en smartphone som knappast kan kritiseras.

Den omfattande granskningen av iPhone 7 (Plus) kan läsas här.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 är ett stort utseende med sin 5,9-tums skärm. Men eftersom kanterna runt skärmen är smala har enheten exakt samma storlek som den 5,5-tums iPhone 7 Plus. En stor prestation, även om det fortfarande är en telefon som du måste använda med två händer. Det är inte ett straff, för det har ett lätt konvext metallhölje som är väl färdigt och känns lyxigt. Det är synd att telefonen inte är vatten- och dammtålig.

En del som Huawei fokuserade på vid presentationen av Mate 9 är prestanda. Den egenutvecklade Kirin 960 med 4 GB RAM-minne är mycket snabbare och har mer grafikeffekt än tidigare Kirin-processorer och kan hålla jämna steg med Galaxy S7 (Edge) och OnePlus 3T när det gäller prestanda. Mate 9 går som en charm och tunga spel är inga problem. Det stora 4000 mAh-batteriet ger en lång batteritid på cirka en och en halv dag, och de som tar det lättare kan gå två dagar framåt. Även med en dag med intensiv användning, där skärmen är på i mer än 5 timmar, är det svårt att tömma smarttelefonen innan du lägger dig.

Huawei Mate 9 är en phablet med vacker design, stor skärm och kraftfull hårdvara. Dessutom har den speciella kameror som tar vackra foton, en lång batteritid och det är Huaweis första enhet med Android 7.0 och det förnyade EMUI 5.0-skalet. Det är lätt att arbeta med, men det finns fortfarande gott om utrymme för förbättringar. Sammantaget är Mate 9 ett bra val i ett segment där konkurrensen är liten.

Du hittar den fullständiga recensionen av Mate 9 här.