Hitta vackra teckensnitt: så kan du hitta det ena teckensnittet

Antag att du har hittat ett trevligt teckensnitt på en viss webbplats som du till exempel vill använda för din PowerPoint-presentation eller Word-dokument. Hur får du reda på vilket typsnitt det är exakt? Lyckligtvis finns det sätt att söka och hitta namnen på teckensnitten är en lek. På det här sättet kan du söka efter vackra teckensnitt online.

Lyckligtvis lever vi i en tid då fler och fler ärenden dokumenteras centralt och det ger vissa fördelar. I det här fallet är det ibland möjligt att söka i stora databaser med teckensnitt. Det skulle vara ett ganska jobb om du var tvungen att göra det manuellt, så lyckligtvis finns det verktyg som hjälper dig med det. En fantastisk webbplats är What The Font.

What The Font

Vad du kan göra på den här webbplatsen är att ladda upp en bild med det teckensnitt du letar efter. Du måste sedan ange vilken bokstav som exakt motsvarar vilken del av bilden, varefter webbplatsen letar efter rätt teckensnitt för dig. Det fungerar inte alltid, men även om det inte gör det, får du fortfarande ett typsnitt som är väldigt lika.

Ge instruktioner själv

Om du inte har en bild tillgänglig men du vet exakt hur typsnittet du letar efter ser Identifont.com ut som en fantastisk webbplats. På den här webbplatsen kan du först och främst söka på olika kriterier, som naturligtvis namnet, men också namnet på teckensnittet som det liknar, symbolen som visas i den och namnet på designern / distributören.

Mer intressant är dock att du också kan gå igenom ett frågeformulär för att komma ett steg närmare ditt teckensnitt på grundval av Ja / Nej-svar. Beviljas, det här är lite mindre exakt än WhatTheFonts tjänst, men det är ett utmärkt sätt att hitta åtminstone teckensnittet du blir upphetsad över och förhoppningsvis exakt det teckensnitt du letar efter.

Om du stöter på ett trevligt typsnitt på en webbplats när du surfar kan du känna igen det snabbt och enkelt genom att installera WhatFont-tillägget för din Google Chrome-webbläsare. Tillägget visar en ikon i Chrome. Om du klickar på detta ändras din muspekare till ett frågetecken. Flytta detta över teckensnitten på en webbplats så ser du omedelbart vilket teckensnitt det är. Användbar!