Slutet av Windows 7: gratis Windows 10-uppdatering fortfarande möjlig

Om du till exempel fortfarande inte har uppgraderat till Windows 10 från Windows 8 eller Windows 7 är du officiellt för sent. Microsofts kostnadsfria uppgraderingserbjudande har nu löpt ut. Men uppgraderingsverktyget är fortfarande tillgängligt för nedladdning. För närvarande kan du åtminstone fortfarande uppdatera till Windows 10 gratis.

Från och med den 14 januari kommer Microsoft att sluta stödja Windows 7. Inga uppdateringar eller annat stöd för att skydda din PC kommer att släppas för detta operativsystem. Lyckligtvis har det funnits ett sätt att byta till Windows 10 gratis i flera år.

2015 erbjöd Microsoft redan möjligheten att gratis uppgradera från Windows 7 och Windows 8 till Windows 10. Det uppgraderingserbjudandet är officiellt över, men Microsoft har ett annat uppgraderingsalternativ för dig.

Hjälpmedel

Microsoft har tillhandahållit en gratis uppgradering för användare som arbetar med så kallade hjälptekniker sedan 2016. Hjälptekniker är inte mer än program som hjälper funktionshindrade att använda datorn. Tänk på tangentbordet på skärmen eller berättaren. Skillnaden med den här uppgraderingsmetoden och de tidigare nämnda är att du bara kan installera den direkt över en befintlig Windows 7-installation och inte kan köras som en ren version. Verktyget kontrollerade inte heller om du verkligen använde stödjande programvara.

Ladda ner verktyg via direktlänk

För att utföra uppgraderingen var du tvungen att gå till Microsofts speciella webbplats och ladda ner verktyget Windows10Upgrade24074.exe . Nedladdningsknappen har nu tagits bort, men själva körbarheten är fortfarande tillgänglig för nedladdning. Filen Windows10Upgrade24074.exe kan fortfarande laddas ner via den här direktlänken. (//download.microsoft.com/download/0/1/6/01677C03-1D89-49FD-B49B-87B0F36B00D1/Windows10Upgrade24074.exe).

Vill du inte uppgradera nu? Sedan sparar du filen på en separat plats, till exempel på ett USB-minne, så att du fortfarande kan utföra uppgraderingen senare. Det är inte känt om verktyget också kontrollerar om du är berättigad till gratis uppgradering.

Windows 8.1

Använder du fortfarande Windows 8.1? Även då är det klokt att uppgradera till Windows 10. Microsoft har stoppat grundläggande stöd för Windows 8.1, så att endast patchar nu släpps, men inga nya funktioner.

Många nya funktioner har lagts till i Windows 10 under åren, vilket gör det värt att uppgradera från Windows 7 eller Windows 8.1.