Så här kan du radera ett WhatsApp-meddelande

Har du skickat ett meddelande till någon via WhatsApp, men ångrar du det direkt? Lyckligtvis finns det ett alternativ i chattappen som låter dig dra tillbaka ditt skickade meddelande. Om du har tur är du i tid och mottagaren kommer aldrig att se vad du har skrivit.

Hur kan jag radera ett WhatsApp-meddelande?

  • Håll fingret på ditt meddelande

  • Klicka på menyn som visas högst upp

  • Klicka här på papperskorgen

  • Det finns nu två alternativ Radera för mig själv och Radera för alla , med det andra alternativet kommer mottagaren inte längre att kunna se meddelandet.

Ta bort WhatsApp-meddelanden

Kontrollera först att du har den senaste versionen av WhatsApp installerad. Skicka dem ett klumpigt meddelande, ett felaktigt foto, ett pinsamt stavfel eller en app som du faktiskt tänkt för någon annan.

Håll nu fingret på meddelandet och vänta på att en meny ska visas högst upp. Tryck sedan på papperskorgen. Tidigare fanns det två alternativ: Ta bort för mig själv och Avbryt . Under tiden hittar du ett tredje alternativ i WhatsApp för ett meddelande som är mindre än sju minuter gammalt: Radera för alla . Klicka på den så att både du och mottagaren bara ser ett meddelande som säger "Du har tagit bort detta meddelande" eller "Detta meddelande har tagits bort".

Ta bort efter 7 minuter

När de 7 minuterna har gått kan du i princip inte längre välja alternativet Radera för alla . Det finns ett sätt att lura din telefon så att alternativet fortfarande är tillgängligt. Stäng av telefonens internetanslutning, döda WhatsApp-appen och ställ in tiden på din telefon till ett datum och tid innan du skickar ditt meddelande. Öppna WhatsApp och radera ett meddelande enligt beskrivningen. Du kommer att upptäcka att meddelanden som du skickade för mer än sju minuter sedan kan raderas. Så snart du ansluter till internet igen kommer meddelandet att raderas.

På samma sätt kan foton och videor också raderas. De hamnar därför inte under rubriken Media för den person som du ursprungligen skickade fotot till. iOS-användare som har fått media som sparats automatiskt i sin Photos-mapp kommer fortfarande att få de videor och bilder som har skickats, oavsett om det relevanta meddelandet som innehåller media har tagits bort från chatten.

Även om du kan radera ett meddelande betyder det inte att den andra personen inte har läst meddelandet. Det säger sig självt att du vill radera dina meddelanden så snart som möjligt. Du kommer inte att meddelas om alla inte lyckades radera meddelandet.