Mörkt läge i Windows 10

Windows 10 har också ett mörkt läge, som låter lugnt, men det är det inte. Det är ett nattläge som gör vita områden mörka så att det blir tystare för dina ögon. Speciellt när du sitter vid datorn på kvällen är det så trevligt. Vi förklarar hur det fungerar.

Mac-ägare gillade över tillägget av Dark Mode till MacOS Mojave i mitten av förra året. Vi förstår att det trots allt är mycket tystare för dina ögon och fungerar väldigt trevligt om du lider av starkt ljus i något mörkare miljöer. Det är trevligt att den här funktionen nu också finns i MacOS, men där Microsoft ofta används anklagas för att "låna" idéer från Apple, den här gången är det Windows 10 som hade den här funktionen långt innan Apple implementerade den i sitt Mac-operativsystem. Dark Mode i Windows 10 introducerades med Windows 10 Anniversary Update 2016, och den största skillnaden är att windows är svarta som standard istället för vita. Det låter konstigt och konstigt, och det är,men vi kommer att spara oss själva besväret med att övertyga dig om att det verkligen fungerar bra. Det är en fråga om erfarenhet, och lyckligtvis är det här läget väldigt enkelt att slå på och av igen.

Aktivera mörkt läge

För att aktivera mörkt läge i Windows 10, klicka på Start och sedan på Inställningar (eller tryck på Windows-tangenten i kombination med bokstaven I). Klicka sedan på Personliga inställningar och sedan på Färger. När du rullar hela vägen ner ser du alternativet Välj ett standardappsläge med alternativen Ljus och Mörk nedan. När du klickar på Dark ser du att fönstren justeras omedelbart (för rätt upplevelse rekommenderar vi att du faktiskt gör detta i situationer med svagt ljus). Små sidoanteckningar: Av praktiska skäl påverkar inte mörkt läge Windows Explorer och webbläsarfönstren.