Ta bort onödiga filer i tre steg

Om du har använt din dator eller bärbara dator ett tag kan det finnas många onödiga filer och rester av inställningar på din enhet. Det är nästan omöjligt att ta bort dessa data manuellt själv, men lyckligtvis behöver du inte. Du kan rengöra din dator eller din bärbara dator helt i tre steg.

Steg 1: Webbläsare

Innan vi strävar efter extra "rengöringsprodukter" som kräver att du installerar ett extra program är det bra att veta att Windows redan har bra rengöringsrutiner ombord som kan ta bort onödiga filer.

Dina webbläsare samlar in många extra filer och information när du surfar på internet. Du kan enkelt städa upp det med tangentkombinationen Ctrl + Skift + Del . Denna tangentkombination fungerar i alla moderna webbläsare. Kontrollera alla delar innan du gör en rengöringsåtgärd. På detta sätt förhindrar du till exempel att dina sparade lösenord raderas från din webbläsare, något som många tycker är en trevlig funktion.

Steg 2: Windows diskrensning

Windows diskrensning är ett underskattat verktyg när det gäller att radera onödiga filer. Du kan också frigöra diskutrymme genom att till exempel kasta bort Windows Update-säkerhetskopieringsfiler. Windows diskrensning finns någonstans i startmenyn, men det enklaste sättet att starta objektet är att utfärda cleanmgr- kommandot via Windows-tangenten + R. Sätt kryssmarkeringar för att ange vad du vill rengöra.

Under Fler alternativ kan du frigöra extra diskutrymme genom att ta bort program som du inte använder. Observera att borttagning av program i Windows 10 inte heller är allt. Filrester kan fortfarande finnas kvar på din dator på det här sättet. Med Revo Uninstaller kan du söka efter skräp kvar på din dator efter att du tagit bort vissa program.

Steg 3: BleachBit

BleachBit rekommenderas för dem som vill frigöra ännu mer utrymme. BleachBit går utöver vanliga Windows-komponenter och hanterar också "arbetsfiler" för välkända program. BleachBit tar allt ansvar för rengöringsåtgärder på användaren genom att inaktivera alla alternativ som standard. Delarna som du kan rengöra är indelade i kategorier som System , Chrome och Internet Explorer . Klicka på en kategori för att se vilka delar du kan rengöra. Kontrollera vad du vill att rengöringsduken ska täcka och klicka på Förhandsgranskaför en "testrengöring". Du ser konsekvenserna av din städkampanj och du vet hur mycket utrymme du får tillbaka med det. Kontrollera detta och utför rengöringsåtgärden med knappen Rengör . Det säger sig självt att du aldrig ska ta bort saker som du inte vet vad de är till för. Med detta i åtanke kan du använda BleachBit säkert.