På så sätt inaktiverar du helt OneDrive i Windows 10

OneDrive är Microsofts molntjänst som är inbyggd direkt i Windows 10. Det kan vara användbart, men om du inte använder det vill du förmodligen inte stöta på funktionen hela tiden. I så fall kan du inaktivera OneDrive på din Windows 10-dator. Här visar vi dig hur.

Vill du ha fler tips om OneDrive och alla andra molntjänster? Ta sedan en titt på computertotaal.nl/cloud. Du hittar dem alla där.

Inte alla som har en Windows 10-dator vill använda OneDrive. Och även om du använder molntjänsten för att lagra allt betyder det inte att du vill synkronisera OneDrive med din dator och hitta den överallt, till exempel i systemfältet och i Windows Explorer. Lyckligtvis är det möjligt att inaktivera OneDrive helt på din dator.

OneDrive startar inte längre automatiskt

För att förhindra att OneDrive laddas automatiskt när du startar din dator, högerklicka på OneDrive-ikonen i meddelandefältet och välj Inställningar . Gå till fliken Inställningar i fönstret som visas och avmarkera alternativet Starta automatiskt OneDrive när jag loggar in på Windows .

Från och med nu startar OneDrive inte längre automatiskt med Windows och du kommer inte längre se popup-fönstret som visas om du ännu inte är inloggad på OneDrive.

Stoppa synkronisering i Windows 10 Home

För att säkerställa att automatisk synkronisering är avstängd i hemversionen av Windows 10 och för att ta bort genvägen till OneDrive som finns i systemfältet måste du använda Registerredigeraren.

Tryck på Windows- tangenten och skriv regedit . Välj registerredigeraren i sökresultaten . Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE> Programvara> Policy> Microsoft> Windows . Högerklicka på Windows- mappen och välj Ny> Nyckel . Namnge den här nya mappen OneDrive .

Högerklicka på OneDrive- mappen du just skapade och välj Ny> DWORD (32 bitars) värde . Namn värdet DisableFileSyncNGSC och ställ in värdet på 1 genom att dubbelklicka på den och skriva nummer 1 i Data rutan .

Om du vill återaktivera OneDrive senare, navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE> Programvara> Policy> Microsoft> Windows> OneDrive och ställ in värdet till 0 .

Stoppa synkronisering i Windows 10 Pro

I Pro-versionen av Windows 10 är det lättare att inaktivera OneDrive.

Tryck på Windows- tangenten och skriv gpedit . I sökresultaten väljer du Redigera grupprincip .

Gå till Datorkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> OneDrive och dubbelklicka på Förhindra att OneDrive används för fillagring . Klicka på Aktiverat i fönstret som visas och klicka på OK .

Efter en tid slutar OneDrive att synkronisera.

Skaffa OneDrive från Windows Explorer

Du kommer fortfarande att se OneDrive-ikonen i den vänstra panelen i Windows Explorer. För att bli av med detta måste du använda Registerredigeraren.

Tryck på Windows- tangenten och skriv regedit . Välj registerredigeraren i sökresultaten . Navigera till HKCR \ CLSID \ {018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} (Windows 10, 32-bitarsversion) eller till HKCR \ Wow6432Node \ CLSID \ {018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} (Windows 10, 64 -bit version) och ställ in registervärdet med namnet System.IsPinnedToNameSpaceTree till 0 .

Om du gör detta utan att ha stoppat OneDrive-synkroniseringen enligt beskrivningen ovan, kommer OneDrive fortfarande att vara aktiv och endast ikonen kommer inte längre att vara synlig i Utforskaren. Detta steg har därför inget inflytande på funktionen hos OneDrive.