Så här måste du redigera en PDF

En PDF är ett användbart filformat för många dokument och rapporter. Men när du skickar en PDF kan andra ofta inte redigera den och tvärtom. Och vill du ha det? I den här artikeln lär du dig hur du redigerar din PDF.

PDF-redaktörer

Flera PDF-redaktörer finns. En vanlig variant är PDFescape. PDFescape gör det möjligt att visa och redigera PDF-filer online, även utan att ladda ner dem. Du installerar programmet som ett tillägg i din webbläsare. När du öppnar en PDF-fil får du valet att redigera det, visa det online eller ladda ner det. PDFescape fungerar i Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera.

När du redigerar kan du välja mellan flera alternativ: infoga (eller ta bort) en sida, lägg till objekt och textblock, ta bort text och så vidare. Dessutom är PDFescape också mycket användbart för att indikera justeringar, eftersom du kan lägga till former, pilar och anteckningar. Programmet kan användas gratis utan registrering, men ett registrerat konto har vissa fördelar, inklusive att spara dina dokument online.

Mer information finns på PDFescape-webbplatsen.

Konvertera PDF till Word

Nitro Clouds PDF To Word gör det enkelt att konvertera PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-filer. Gör dina ändringar och konvertera sedan enkelt filen tillbaka till PDF. Som namnet antyder har Nitro Cloud en praktisk molnfunktion. Detta gör att du kan dela dina dokument omedelbart och de är tillgängliga för dig när som helst och var som helst.

Du har flera omvandlingsalternativ via webbplatsen. Du laddar upp filen och anger sedan med e-postadress var den konverterade filen ska gå. PDF-dokumentet eller den andra valda filen visas sedan i denna inkorg.

Besök webbplatsen PDF To Word om du vill komma igång med tjänsten.

Justera omedelbart

Med den ofta använda Adobe Acrobat kan du enkelt lägga till, ordna om, byta ut, flytta eller ta bort hela sidor. Bilder kan också tas bort eller ersättas.

Den stora nackdelen med Adobe Acrobat är att den här PDF-redigeraren också har ett Adobe-pris. Du kan välja mellan olika alternativ och tillägg, med standardvarianten kostar cirka 16 euro per månad.

För det här priset kan du göra mycket mer med Acrobat än att bara redigera text och justera bilder. Du kan lägga till kommentarer, göra ritningar, formulera, fylla i och underteckna. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på funktionerna i Acrobat.