Så här tittar du på Disney + på din TV

Efter en två månaders testperiod i Nederländerna med gratis Disney + har streamingtjänsten äntligen officiellt lanserat över hela världen. Du kan titta på Disney + på TV via olika appar. Men naturligtvis kan du också titta på Disney + på din smartphone, surfplatta eller i din PCs webbläsare. Det här är dina alternativ att titta på Disney + på alla dina enheter.

Det finns flera vägar till Rom, som är väldigt enkla eller lite mer komplicerade beroende på din TV. Om du vill använda Disney + är det klokt att först ladda ner appen (Android och iOS) på din telefon eller öppna webbplatsen på datorn. Det är nödvändigt att skapa ett konto för Disney + och det är ofta lite komplicerat att trycka på TV: n.

Bli Medlem

Så snart du öppnar den kan du registrera dig för tjänsten. För att göra detta delar du din e-postadress med Disney, anger ett lösenord och fortsätter sedan till betalning. Först betalar du ingenting, men den 11 november omvandlas din gratisprenumeration till en betald prenumeration till 6,99 euro per månad. Du betalar det som andra appar i App Store eller Google Play. Om du registrerar dig via Disney + -sidan kan du betala med kreditkort, iDeal eller Paypal.

Nu när du har ett konto, ta reda på vilken situation som gäller dig för att använda det på din TV.

Du har en smart TV

Om du har en smart TV finns det två sätt att titta på Disney +. Du kommer att kunna ladda ner Disney + som en separat applikation i applikationsbutiken på din smarta TV. Efter nedladdningen behöver du bara logga in med din e-postadress och lösenord så kan du börja titta. Navigering genom menyer görs med piltangenterna på din fjärrkontroll. Dessutom är din TV smart, så du kan också slå på Disney + med din smartphone via Airplay (Apple) eller Chromecast (Android och iOS). Se beskrivningen i punkt 3. Via Airplay kan du strömma bilden från din iPhone till din TV. Nyare smarta TV-apparater har numera en Airplay-applikation, så i vissa fall behöver du inte längre en Apple TV.

Disney + tillgängligt på Samsung-tv-apparater

Från och med den 6 november kan Disney + -appen laddas ner på Samsungs smarta TV-apparater. Appen är tillgänglig via Samsung Smart Hub. Du kan installera applikationen på alla smarta tv-apparater från 2017, 2018 och 2019. Smart Hub från Samsung är den plattform där du bland annat kan surfa på internet och titta på tv via olika appar.

Du har ingen smart-TV, men du har en PlayStation 4 eller Xbox One

Smart-TV-apparater har en applikationsbutik, men detsamma gäller för konsoler PlayStation 4 och Xbox One, som också erbjuder appen under denna "testperiod". Nackdelen jämfört med en smart TV är att du måste ha din konsol och din TV på för att titta på, men utan en smart TV är det mycket bekvämt att använda konsolen för att titta på filmer och serier av Star Wars, bland andra. , Marvel och Pixar. Du använder kontrollen för att navigera genom menyerna.

Ingen smart TV eller spelkonsol?

Om du inte har en smart TV eller en spelkonsol behöver du inte nödvändigtvis bara titta på Disney-klassiker som Belle & the Beast och Aladdin via din telefon. Du kan använda en Chromecast. Detta är en rund enhet som säljs från 39 euro och med vilken du kan strömma media via WiFi. Om du har en HDMI-port i din TV kan du ansluta Chromecast till den. Du kan sedan välja "chromecast" -ikonen via appen i telefonen innan du slår på filmen eller serien. Se till att du är på samma WiFi-kanal med din telefon.

Som ett sista alternativ har du också möjlighet att ansluta din PC eller laptop till TV: n via en HDMI-kabel. Detta använder i princip din TV som en extra bildskärm för din Windows 10-enhet.

Vad finns på Disney +?

Eftersom Disney + var tillgängligt som en testversion fram till den 11 november erbjöd Disney ett begränsat urval av filmer och serier. Nu när tjänsten har rullats ut erbjuder Disney fortfarande hela utbudet av filmer och serier. Vill du veta vad som finns på Disney +? Ta sedan en titt på vår översikt.

Avbryt Disney +

Är du ännu inte övertygad om erbjudandet? Eller vill du helt enkelt inte köpa en extra betald tjänst utöver Netflix och Spotify? Ta reda på hur du avbryter Disney + här.