Skapa och lägg till flera Instagram-konton

Om du vill skapa flera Instagram-konton och om du till exempel vill ha en profil för privat och en för arbetsrelaterade frågor kan detta göras på ett ögonblick. Du kan sedan enkelt hantera båda kontona från en översikt, vilket gör det enkelt att växla mellan profiler. Vi kommer att förklara hur det fungerar i den här artikeln.

Instagram har funnits i mer än sju år och är fortfarande en populär app för att ta och redigera foton med din smartphone. Men först sedan 2016 har det varit möjligt att lägga till och hantera flera Instagram-konton i appen utan att behöva logga ut och logga in igen med ditt andra konto.

Lägg till konton

Du kan aktivera funktionen för att hantera flera Instagram-konton i appen. För att göra detta måste du leta efter alternativet Lägg till konto i inställningarna för själva appen . Du kan sedan logga in med upp till fem olika konton.

Växla mellan konton

Du kan växla mellan dessa olika konton genom att gå till din profilsida och trycka på namnet på ditt konto. Då ser du en översikt över alla dina länkade konton. Du kan välja önskat konto genom att trycka på det. Allt du sedan lägger på Instagram publiceras från det kontot tills du väljer ett annat konto.

För att se till att du inte av misstag laddar upp något från fel konto, visar Instagram en miniatyr av din profilbild i navigeringsfältet. Du kan också trycka på den där miniatyren medan du publicerar för att byta konto.

Om du någon gång inte längre använder någon av profilerna kan du också ta bort den. Byt först till det aktuella kontot och klicka på de tre horisontella punkterna längst upp till höger på skärmen. Längst ner i listan hittar du alternativet Logga ut med kontonamn . Välj det här alternativet och bekräfta med Logout .

Problem

Kan du inte lägga till flera konton eller ser du inte alternativet? Ta sedan bort appen från din enhet och ladda ner och installera den igen. Problemet kommer troligen att lösas då.

Vill du ta bort Instagram? Såklart du kan. Hur läser du här.