Outlook Google Calendar Sync - Synkrona kalendrar

Om du använder både Outlook och Google Kalender är det användbart om du kan synkronisera båda kalendrarna med varandra. Om du redigerar i en kalender uppdateras den andra kalendern omedelbart. Outlook Google Calendar Sync erbjuder möjligheten att synkronisera dina kalendrar. Ett bra alternativ?

Outlook Google Calendar Sync

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

Windows 7/8/10

Hemsida

//phw198.github.io/OutlookGoogleCalendarSync/ 7 Poäng 70

  • Fördelar
  • Solid feedback
  • Filteralternativ (kalendrar, period, objekt)
  • Envägs- eller tvåvägssynkronisering
  • Negativa
  • Externt är mindre bekvämt

Om du bara vill kunna se din Google Kalender i Outlook behöver du strikt taget inte använda ett (externt) verktyg för det. Du kan exportera din Google Kalender till ics-format och importera den till Outlook. Men en mycket bekvämare lösning är Outlook Google Calendar Sync (OGCS).

Kalendrar

Vi använder den stabila betaversionen för detta, som finns i en installerbar och en bärbar applikation. Du konfigurerar programmet från Windows systemfält. Först anger du vilken Outlook-postlåda och kalender du vill synkronisera, där du kan filtrera på specifika kategorier om du vill. Naturligtvis anger du också med vilket Google-konto och kalender du vill ha en synkronisering.

alternativ

Det är också viktigt vilken typ av synkronisering du siktar på. Detta kan göras i en riktning (Outlook till Google eller Google till Outlook), men också i båda riktningarna. Du väljer om en borttagning på ena sidan ska leda till borttagning på den andra sidan och du bestämmer vad som ska hända om flera objekt planeras samtidigt i båda kalendrarna. Du bestämmer också vilka perioder du vill synkronisera och om detta ska göras automatiskt och i så fall med vilken frekvens. Om du arbetar från Outlook mot Google kan du också omedelbart genomföra alla ändringar. Slutligen anger du också vilka objekt du vill inkludera i synkroniseringen, såsom beskrivningar, deltagare och påminnelser.

Praktiskt är att OGCS visar exakt vad som har utförts med varje synkronisering, så att du inte behöver kontrollera kalendrarna varje gång.

Slutsats

Outlook Google Calendar Sync är fortfarande en extern lösning, men det skulle vara mycket bekvämare om en synkroniseringsfunktion byggdes in i själva kalenderapplikationerna. Verktyget gör emellertid vad det lovar och kan därför erbjuda en lösning för dem som vill samordna båda agendorna bättre.

Gemensam dagordning

Vill du inte bara synkronisera dina egna kalendrar, utan vill du också kunna dela dem, till exempel med din partner eller familj? Med Google Kalender kan detta göras på ett ögonblick: välj plattformen, skapa kalendern och dela din kalender. Du har också ytterligare alternativ, till exempel schemalägga möten och hantera flera kalendrar. Om du vill läsa mer om detta kan du göra det i den här artikeln.