Ansluta en extern hårddisk till PlayStation 4

Oavsett om du har en PlayStation 4 eller en PlayStation 4 Pro, som en aktiv användare av konsolen kommer du så småningom att få platsbrist. Konsolerna finns i ungefär två smaker: 500 gigabyte och 1 terabyte, men med spel i genomsnitt 10 till 20 gigabyte fylls dessa hårddiskar mycket snabbt. Lyckligtvis behöver det inte vara ett problem längre. Så här ansluter du en extern hårddisk till PlayStation 4.

Sedan programuppdatering 4.50 2017 är det möjligt att ansluta en extern enhet till din PlayStation 4, så att du kan utöka lagringskapaciteten avsevärt. Men vilken typ av skiva behöver du, hur förbereder du den för PS4 och hur vet PS4 vilken skiva som ska användas?

I den här artikeln kommer vi att diskutera utvidgning av PlayStation 4s lagringskapacitet med en extern hårddisk. Vi gör det för att det är den enklaste metoden för att utöka lagringskapaciteten, vilket inte kräver att du gör någonting med din PS4 som upphäver enhetens garanti. Med det sagt är det också möjligt att byta ut PS4: s interna hårddisk.

PS4 innehåller inte en SSD utan en hårddisk med 5400 RPM. Kort sagt, det kan göras mycket snabbare. Om du skulle byta ut standardhårddisken på PS4 eller PS4 Pro med en SSD skulle spel omedelbart laddas mycket snabbare. Du måste dock skruva loss PlayStation 4 och ta många andra steg för att göra det. Till exempel för att se till att all data från den gamla enheten också finns på den nya, annars slutar hela PS4 att fungera.

PS4: SSD eller hårddisk?

Vi har redan angett att det går mycket snabbare att arbeta med en SSD än att arbeta med en hårddisk. Du kan dra slutsatsen från detta att det är klokare att köpa en SSD som en extern enhet, istället för en traditionell hårddisk. Fortfarande är SSD inte nödvändigtvis det mest logiska valet. SSD är dyrare än hårddisken, så valet faller snabbt på en disk med mindre lagringskapacitet, till exempel 1 TB eller 2 TB. Det är naturligtvis mer än vad du får från Sony själv, men för samma pengar eller mindre kan du köpa en 4 TB hårddisk. Och det gör verkligen en betydande skillnad.

Men ska du välja hastighet eller utrymme? Vi kommer att göra valet lite enklare: oavsett om du går efter en SSD eller en modern hårddisk (som Seagate 4TB Portable), spelas laddningar snabbare än på standarddisken på PS4 och PS4 Pro, eftersom det är väldigt långsamt. Av den anledningen gick vi för en 4 TB hårddisk: inte den snabbaste lösningen, men snabbare än vad vi hade och mycket prisvärd.

När du går till en spelbutik och ber om en hårddisk till din PS4 eller PS4 Pro kommer säljaren sannolikt att producera en officiell PlayStation 4-skiva. Det är frestande, för om Sony och PS4-logotypen finns på förpackningen kommer det att bli bra, eller hur? Det är verkligen sant, men det finns egentligen inget annat om enheten än de enheter du hittar i andra datorbutiker. Så du betalar för en logotyp. Vi hittade exakt samma skiva, från samma tillverkare, med och utan PS4-logotyp, med en prisskillnad på inte mindre än 30 euro.

Det är inte så mycket bluff, för du betalar för det faktum att du inte behöver göra dina läxor inom detta område. Men om du gör den här läxan sparar du omedelbart pengar.

Lagringskapacitet och korrekt anslutning

När du köper en disk är det viktigt att i förväg överväga hur mycket lagringskapacitet du tror du behöver. Du kanske tror att 2 TB räcker. Det kan vara bra om du efter ett år eller två plötsligt tar slut på utrymmet på den interna hårddisken. Det är förmodligen mer vettigt att du har gått ner i några månader och raderat spel som du inte spelar så ofta längre för att göra plats för något nytt. I så fall kan vi berätta att 2TB förmodligen inte räcker.

Så snart det finns mer än tillräckligt med utrymme kan du ladda ner igen efter eget gott val, och vi garanterar att du kommer att ha skivan helt full inom sex månader (speciellt när du använder PS Plus). Vi rekommenderar att du tar en 4TB-enhet (om du går för HDD), eftersom balansen mellan priset och vad du får för det är mycket gynnsamt just nu. Oavsett vilken enhet du köper, se till att den inte är större än 8 TB, eftersom det är det maximala som PS4 stöder.

Till exempel har läxorna vi pratade om att göra med det faktum att du måste ha rätt anslutning. Enheten du letar efter är en hårddisk med en USB 3.0-kontakt. Det är inte så att USB 2.0 inte fungerar, men filöverföringen kommer att vara så långsam att spel är nästan omöjliga att spela. Dessutom är det viktigt att du köper en enhet som får sin strömförsörjning via USB och som inte kräver någon extern strömförsörjning.

Lyckligtvis finns det fler och fler enheter som uppfyller dessa specifikationer, men det är något att vara medveten om. Om du är orolig för att köpa fel enhet kan det vara tröstande att köpa den officiella PS4-enheten ändå, så du behöver inte oroa dig för kompatibilitet.

Ansluta en extern enhet

Om du har en PS4 finns det bara ett sätt att ansluta den externa enheten: via USB-portarna på framsidan. Om du har en PS4 Pro har du också en USB-anslutning på baksidan, men du ska inte använda den. Denna port är speciellt avsedd för andra kringutrustning, till exempel PSVR. När du ansluter den externa enheten till den här porten fungerar den inte.

Förresten, kom ihåg att detta innebär att du måste offra en USB-port på framsidan. Eftersom du inte bara kan dra ut hårddisken om du vill ladda en styrenhet medan du har anslutit andra kringutrustning (till exempel en portal från Dimensions, Skylanders, etc.). Om detta skulle bli ett problem är det en idé att köpa en extern laddare för styrenheterna så att du inte längre behöver USB-portarna för laddning.

Formatera

När du har anslutit hårddisken kan du inte börja använda den omedelbart. Precis som med en PC och en Mac måste du först formatera hårddisken så att PS4 kan läsa och skriva på den. Lyckligtvis är det inte svårt, det finns inga ytterligare val att göra här. I menyn på din PlayStation 4 navigerar du till Inställningar och sedan till Enheter / USB-lagringsenheter och trycker sedan på den anslutna externa enheten. Obs! Du kan bara använda en disk åt gången som en extern lagringsdisk. Om du ansluter två ser din PS4 dem i den här menyn, men du kan inte formatera den som en lagringsenhet.

När du har valt enheten trycker du på Format för utökad lagring . Tryck sedan på Nästa och Format (naturligtvis mycket dåligt översatt). Slutligen trycker du på Ja vid varningen att all data kommer att gå förlorad och enheten kommer att formateras. Du kommer att se att du kommer att förlora lite utrymme, men det finns tillräckligt med kvar för alla spel du vill placera på det.

Överför spel

Du har nu förberett skivan för användning, men naturligtvis är skivan i PS4 fortfarande lika full. Om den är så full att du inte ens kan spara skärmdumpar och videor längre är det en bra idé att överföra spel från den interna hårddisken till den externa. Du kan göra detta direkt efter att du har formaterat hårddisken, men om du missade det här alternativet, navigera till Inställningar / lagring . Välj Systemlagring och tryck på alternativknappen på din handkontroll. Välj Flytta till utökat lagringsutrymme . Placera en markering bredvid titeln / titeln som du vill överföra till den externa hårddisken och klicka sedan på OK.

De valda titlarna kommer nu att överföras till den externa enheten, det kan naturligtvis ta ett tag beroende på hur många titlar du har valt. På samma sätt kan du naturligtvis också återställa titlar från den externa enheten till den interna.

Ändra installationsplats

När du har formaterat en enhet som utökat lagringsutrymme kommer din PlayStation 4 automatiskt att spara nya spel till den externa enheten. Det kan vara ett logiskt steg, men du kanske föredrar att se det annorlunda (till exempel för att du har flyttat alla spel från din interna enhet till den externa, vilket gör att den interna nu är helt tom och ger plats för spel igen). I så fall kan du ange att du fortfarande vill använda den interna disken som standardlagring.

För att göra detta, navigera till Inställningar / lagring och tryck på alternativknappen på din handkontroll. Här kan du ange om du vill använda System Storage ( intern hårddisk) eller långtidsförvaring (extern disk) som installationsplatsen från och med nu. Du kan ändra detta när som helst.

Ta bort den externa enheten

Du kan inte bara koppla bort den externa enheten från PlayStation. Detta kan leda till oläslig data på hårddisken och till och med göra att du helt omformaterar hårddisken. Ingen katastrof, du kan installera om allt igen, men mycket besvär. Om du av någon anledning fortfarande vill koppla bort hårddisken kan du göra det genom att trycka och hålla ned PS-knappen på din handkontroll och sedan trycka på Ljud / enheter i genvägsmenyn och sedan välja Använd utökad stoppa lagring .

När du trycker på det här alternativet raderas inte data på disken . Du kan jämföra det med alternativet Säker borttagning som du klickar på i Windows innan du tar bort en disk. Det säkerställer att ingenting skrivs till skivan och att skivan sätts i "standby" så att den kan tas bort utan risk.