Klistra in din skärm full av klisterlappar i Windows 10

De välkända gula klisterlapparna gjorde sin entré i Windows för ganska länge sedan. Även i Windows 10 är dessa virtuella klisterlappar fortfarande tillgängliga i appform.

Även om det skapar lite av åttiotalets atmosfär, är de hederliga klisterlapparna - så kallade Sticky Notes - fortfarande oerhört populära. De är praktiska att hålla fast runt din dator, på väggen, i kylskåpet och så vidare. Men är det verkligen nödvändigt 2019? Visserligen är det fortfarande roligt att fysiskt hantera och hålla fast dessa anteckningar. Men om det allt är så mycket miljövänligt? Och om du använder en Windows (10) -dator behöver du inte ens pappersversionerna längre. I Start-menyn hittar du ett bra virtuellt alternativ under namnet - hur kan det vara annars - Sticky Notes. Om du startar den här appen visar den sig faktiskt kallas Sticky Notes. I det första livstecknet som appen ger kan du välja att logga in på ditt Microsoft-konto. Fördelen är att du kan dela klisterlappar med andra datorer du använder (och är inloggad via samma konto). Nackdelen är att mer data delas med Microsoft. Det är därför vi väljer Inte nu . Utan tvekan kommer appen att fortsätta att gnälla för en registrering i framtiden, men om du bara fortsätter att välja stoiskt för Inte nu kommer det att fungera.

Använda sig av

Att använda klisterlappar är ganska självförklarande. Som du kan se har en kopia redan förberetts åt dig för enkelhets skull. Du kan trycka här till ditt hjärta. Knapparna längst ner i anteckningen ger fet, kursiv, understruken och / eller genomstängd text. Med knappen längst till höger längst ner på arket kan du göra en lista med poäng på nolltid. Om du inte gillar bladets standardgula klickar du på knappen med de tre punkterna längst upp till höger. Du kan nu välja mellan olika pastellfärger! För att lägga till ett nytt blad, klicka på + i huvudfönstret . Eller klicka på +på vilket anteckningsblad som helst om du redan hade stängt huvudfönstret. För att öppna huvudfönstret igen, högerklickar du bara på ikonen Sticky Notes i snabbstartsfältet längst ned till vänster på skärmen. Klicka sedan på Lista med anteckningar och där är fönstret igen. För att ändra (få) inställningar, klicka på inställningsväxeln. Kontrollera där eller i vilket fall som helst alternativet Insikter avstängtstat. Detta förhindrar att innehållet i dina anteckningar vidarebefordras till Bing och Microsoft. Dessutom kan dina klisterlappar överleva omstart eller avstängning av systemet. Efter att ha loggat in igen ser du dem omedelbart på skrivbordet igen. Borde det inte vara fallet, eller har du stängt klisterlappar av misstag eller inte? Starta sedan bara om appen från Start-menyn så är problemet redan löst. Dessutom kan du stänga en anteckning via stängningskorset. Han är inte riktigt borta med det. Du kan fortfarande se det i huvudfönstret med anteckningslistan. Du slänger den verkligen genom att klicka på papperskorgen i den relevanta anteckningen och bekräfta den här åtgärden.