Så här fixar du startmenyn i Windows 10

Windows 10 är inte perfekt. Användare rapporterar regelbundet att de stöter på problem med operativsystemet. Även om Microsoft själv fixar många av dessa problem genom uppdateringar, fungerar det fortfarande inte bra - till exempel kan ett fel i Windows 10 orsaka att Start-menyn fastnar och är oanvändbar. Här visar vi dig hur du åtgärdar detta problem.

Windows 10 hade ett fel som kan orsaka att startmenyn fastnar och blir oanvändbar. Installationen av den senaste Windows 10-årsdagen uppdaterar problemet på egen hand. För personer som av någon anledning inte kan eller inte vill uppdatera förklarar vi hur du själv kan lösa problemet. Läs också: Hur man justerar startmenyn i Windows 10.

Om det inte hjälper att starta om datorn kan du försöka skapa ett nytt användarkonto. Du gör detta genom att trycka på startknappen och sedan på Inställningar och konton . Välj sedan Familj och andra personer (i vissa versioner av Windows ser du Andra användare ).

I det här fönstret kan du klicka på Lägg till någon annan på den här datorn. Välj Jag har inga referenser för den här personen och lägg sedan till användare på nästa sida utan ett Microsoft-konto .

Ange ett användarnamn, lösenord och ledtrådstips eller välj säkerhetsfrågor och välj sedan Nästa .

Detta löser ofta problemet. Det finns dock också en lösning som inte kräver ett nytt konto.

Windows 10 powerhell

Högerklicka på startknappen och välj Windows Powershell (Admin) . Ett nytt fönster visas där du kan skriva kommandon. Kopiera kommandot nedan, klistra in det i kommandotolken och tryck på Enter igen :

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

Det kan finnas några läskiga röda felmeddelanden i fönstret. Var inte panik, det här är normalt. När processen är klar kan du stänga fönstret. Om allt går bra fungerar startmenyn ordentligt från och med nu.