Inaktivera automatiska Windows 10-uppdateringar

Automatiska uppdateringar är användbara och säkerställer att Windows alltid är uppdaterat, så att din dator är bättre skyddad mot de senaste virusen, skadlig programvara och läckage. Ändå innehåller uppdateringar som släppts av Microsoft alltmer irriterande buggar. Det är därför som ibland inte skadar att installera uppdateringar senare. För det måste du inaktivera automatiska Windows 10-uppdateringar.

Hur stänger jag av automatiska uppdateringar i Windows 10?

  • Gå till sökfältet bredvid startknappen, skriv texten gpedit.msc och klicka på sökresultatet. Ett nytt fönster öppnas sedan kallat Group Policy Object Editor.
  • Navigera till Computer Configuration
  • Ledningsgardiner
  • Windows-komponenter
  • Windows uppdatering
  • Dubbelklicka på Konfigurera automatiska uppdateringar i den högra rutan . Ett nytt fönster visas. Klicka på Enabled till vänster och välj den inställning som bäst passar dina behov under Alternativ.

Automatiska uppdateringar är användbara, men ibland kryper ett fel in i en ny uppdatering, vilket kan få din dator eller Windows Update att frysa. Det är därför som vissa människor föredrar att titta närmare innan de installerar en ny uppdatering. Windows-uppdateringar är ofta helt enkelt inte praktiska. Till exempel gör du en video, laddar ner stora filer, upptagen med ett projekt ... Det spelar ingen roll vad. Microsoft tycker att Windows 10 är en tjänst som ger företaget rätt att uppdatera din dator på det sätt som Microsoft anser lämpligt. Det är dock din dator, så hur och när Windows 10 uppdateras. Du bestämmer själv.

I äldre versioner av Windows kan du helt inaktivera automatiska uppdateringar, vilket ger dig fullständig kontroll över att uppdatera ditt operativsystem. Det finns naturligtvis risker, varför Microsoft har beslutat att inte längre erbjuda människor möjligheten att inte uppdatera operativsystemet från Windows 10. Det finns dock ett antal lösningar så att du fortfarande kan stänga av automatiska uppdateringar.

Använd Editor för grupprincipobjekt

Använder du Windows 10 Professional, Enterprise eller Education? Då kan du använda Local Group Policy Object Editor för att inaktivera automatiska uppdateringar.

Gå till sökfältet bredvid startknappen, skriv in texten gpedit.msc och klicka på sökresultatet. Detta öppnar ett nytt fönster som heter Group Policy Object Editor.

I den vänstra panelen navigerar du till Computer Configuration / Management Panels / Windows Components / Windows Update . Dubbelklicka på Konfigurera automatiska uppdateringar i den högra rutan . Ett nytt fönster visas. Klicka på Enabled till vänster och välj den inställning som bäst passar dina behov under Alternativ .

Låtsas att din internetanslutning har en datagräns

Du kan också låtsas att din internetanslutning har en datagräns i Windows 10. Men se upp: Detta fungerar bara när din dator har en WiFi-anslutning. Det fungerar inte för en Ethernet-anslutning.

Gå till Inställningar / Nätverk & Internet och öppna fliken Wi-Fi . Välj avancerade alternativ och växla omkopplaren för Ange som anslutning med datagräns till . Windows 10 tror nu att din internetanslutning har en datagräns och kommer därför inte att ladda ner automatiska uppdateringar. Du måste välja den här inställningen för varje WiFi-nätverk du ansluter till.

Uppskjuta funktionsuppdateringar

Sedan version 1903 av Windows 10 har Microsoft skärpt tyglarna för att försena uppdateringar. I synnerhet Windows 10 Pro-användare måste gå tillbaka till redigeraren för grupprinciper.

Inga uppdateringar för tillfället

På grund av koronakrisen har Microsoft ändrat sina planer med avseende på lanseringen av Windows 10-uppdateringar. Från maj i år kommer inga nya valfria uppdateringar för operativsystemet och Microsoft fokuserar nu på att skärpa säkerheten för Windows 10.