De 9 bästa smarta termostaterna som testats

Det finns inget mer irriterande på vintern att komma hem till ett kallt hus efter en tröttsam dag. Tillverkare av smarta termostater lovar att du alltid kommer att vara varm hemma och samtidigt undvika onödig uppvärmning. Vi har testat nio smarta termostater som du kan styra var som helst tack vare en app.

Vad gör egentligen en smart termostat smart? I praktiken är den smarta delen främst i en anslutning till internet. Detta gör att du kan använda termostaten var som helst i världen med din smartphone eller PC och naturligtvis kan du också ta din smartphone hemma för att använda den. Precis som en klocktermostat kan du programmera alla smarta termostater så att värmen automatiskt vrids upp och ner vid de tillfällen du väljer. En stor fördel med en smart termostat är att programmering av klockprogrammet via en app eller webbplats är mycket enklare än på den traditionella klocktermostaten, som fungerar med svåra knappar och skärmar som är för små. Slutligen stöder vissa smarta termostater geofencing, som avgör om du är hemma baserat på din smartphone.

Smart kan också vara i länken med andra produkter. Vi anger i tabellen huruvida en länk med IFTTT och Domoticz är möjlig. Länken till dina egna hemautomationssystem som Domoticz skapas vanligtvis av användare och är ofta inte officiell. Så använd denna information som en indikation och läs noggrant innan du köper om du planerar att använda den, garantier för korrekt funktion är i alla fall svåra att ge.

Vinnarna

Spara energi

Tillverkare gillar att skärma med de energibesparingar som en smart termostat kan ge dig. Antag inte till exempel en procentandel, för det beror på ditt nuvarande beteende om du verkligen kommer att spara. Om du för närvarande bara slår på värmen när du är hemma och stänger av den snyggt när du lägger dig eller lämnar hemmet, kommer du inte att spara energi. Många har en klocktermostat som är komplicerad att programmera och som går ut ett program som har ställts in en gång. Det programmet kanske inte längre motsvarar den aktuella livsstilen. Eller värre: inget program har ställts in och termostaten är alltid inställd på bekväma 21 grader. En smart termostat är lätt att programmera och du kan alltid stänga av värmen via din smartphone när du inte är hemma.En smart termostat kan också erbjuda dig optimal komfort i kombination med lägsta möjliga energiförbrukning, för om du vet att du ska åka hem kan du redan sätta på värmen.

Superlativet när det gäller komfort är zonreglering, som i kombination med smarta termostatventiler gör att du kan reglera temperaturen per rum. Du kan också värma ett rum, medan resten av ditt hus förblir kallare - och därmed spara energi. De enskilda knapparna kostar cirka 70 till 80 euro. I den här artikeln anger vi om en termostat kan utökas med zonvärme, men vi bedömer alla termostater för denna artikel som en central rumstermostat.

Förordning

Det finns flera sätt på vilka en termostat kan anslutas till ditt värmesystem. Den enklaste metoden är en så kallad on / off-styrning, där termostaten kortsluter två kontakter, varefter pannan startar. Moderna centralvärmepannor använder en modulerande styrning som fungerar med olika vattentemperaturer. Detta gör det potentiellt trevligare att värma med konstant temperatur och gas kan sparas tack vare modulering. För optimal drift krävs också en modulerande termostat som kan kräva olika vattentemperaturer. Vanligtvis används OpenTherm-protokollet för detta. Vissa panntillverkare som Nefit använder sitt eget moduleringsprotokoll som inte är kompatibelt med OpenTherm. Dessa tillverkare erbjuder sedan sina egna modulerande (smarta) termostater.

Om du har fjärr- eller blockvärme i kombination med en central termostat kan du oftast byta ut den mot en smart termostat som använder på / av-reglaget. Om du använder golvvärme, kontrollera noggrant om en smart termostat verkligen erbjuder mycket mervärde. Golvvärme värms upp långsammare och har vanligtvis en lägre nattsänkning än med radiatorer. Fjärrkontroll är naturligtvis användbart, men något som geofencing kan vara mindre användbart. Så var väl informerad om detta.

Installation

Precis som en traditionell termostat kan vissa termostater anslutas direkt till pannan med en tvåkärnig tråd. I de flesta fall är installationen lite svårare eftersom många smarta termostater fungerar med en extra pannmodul. Denna pannmodul placeras mellan pannan och termostaten. Förutom kommunikationen mellan termostaten och pannan förser en pannmodul också termostaten med energi. För installation av pannmodulen kan du klippa den befintliga ledningen som går från din panna till väggtermostaten. Det är mer förnuftigt att köpa en extra lämplig bit kabel och ansluta den mellan centralvärmepannan och pannmodulen.

Zonkontroll

Itho Daalderop, Tado, Netatmo och Honeywell (EvoHome) stöder bland annat zonindelning. I princip får varje kylare sin egen smarta termostatknopp så att du kan ställa in temperaturen i det rummet. Du kanske tänker: Jag har redan termostatknoppar som jag kan ställa in temperaturen med. Sådana knappar har vanligtvis positioner uttryckta i tal, med 3 som vanligtvis motsvarar 21 grader. I ett traditionellt värmesystem med ett centralt vardagsrum (termostat) övervakas temperaturen i ett rum. Om temperaturen i det rummet hotar att sjunka under den inställda gränsen, finns det ett behov av värme och varmt vatten rinner in i radiatorerna. Naturligtvis rinner det varma vattnet inte bara till kylaren i rummet med termostaten utan också till värmeelement i andra rum.För att förhindra att det blir för varmt i andra (mindre) rum kan du använda en termostat för att begränsa temperaturen. Med en sådan knapp har du bara inte säkerhet att rummet med en sådan termostatknapp kommer att förbli vid rätt temperatur. Om det inte finns något värmebehov i ditt värmesystem, rinner inget varmvatten genom ditt system och en radiator kan helt enkelt inte värmas upp.

Smarta termostatrattar kan själva värmebehovet till centralvärmesystemet så att varmvatten garanteras att strömma in i den aktuella kylaren. Eftersom i princip varje kylare är utrustad med en sådan knapp kan du värma ditt hus per rum.

Qupit Anna

Anna är känd från det holländska energibolaget där du kan hyra den, men den kan också köpas separat utan ytterligare kostnader. Du ansluter Anna via en pannmodul, som också tillhandahåller anslutningen till ditt trådlösa nätverk. Du behöver inte skapa ett konto för Anna, du ansluter i appen med en kod som du hittar på pannmodulen. Den runda termostaten är gjord av vit plast omgiven av en metallring, skärmen tänds när du står framför termostaten. Ringen är uppdelad i tre sektioner som fungerar som beröringskänsliga knappar för att ändra temperatur och växla mellan olika närvarolägen.

Anna har ett webbgränssnitt som körs lokalt på pannadaptern. Du kan bara nå det i ditt lokala nätverk via IP-adressen eller här. Appen är tydligt strukturerad men tar ibland mycket lång tid att ladda. Du kan ställa in klockprogrammet via appen och via webbgränssnittet. Anna lär sig av din användning, men gör inte ändringar i klockprogrammet på egen hand. Ändringar föreslås, varefter du själv måste godkänna dem. Via appen och den fysiska termostaten kan du växla mellan statuser som hem, natt, väg, semester och frostskydd. Klockprogrammet har prioritet och följs. Du kan stänga av klockprogrammet via appen eller fysisk termostat om så önskas. Tack vare geofencing kan Anna automatiskt växla mellan hem- och bortastatus.För fans av statistik sticker Anna ut för sin omfattande information. När du till exempel använder OpenTherm kan du se den begärda vattentemperaturen och vattentemperaturen som används via webbgränssnittet utöver temperaturprogressionen.

Qupit Anna

pris

€ 247, -

Hemsida

www.getqupit.com 8 Poäng 80

 • Fördelar
 • Omfattande diagram
 • Geofencing
 • Lokalt webbgränssnitt
 • Negativa
 • Ingen IFTTT
 • App ibland långsam

Netatmo termostat

Netatmos termostat är tillverkad av ett plexiglasblock. Du kan lägga till en färgaccent efter eget val tack vare de klistermärken som medföljer den transparenta kanten. Skärmen använder e-bläck och visar alltid aktuell och inställd temperatur. Du kan välja om du vill använda termostaten horisontellt eller vertikalt. Anslutningen är enkel, eftersom termostaten är ansluten direkt till pannan med ledningen. Netatmo stöder inte OpenTherm-kontroll, men är endast lämplig för on / off-kontroll. Internet-gatewayen ansluts trådlöst till termostaten och ditt WiFi-nätverk. Du kan också använda Netatmo-termostaten trådlöst. Du ansluter sedan Internet-gatewayen som en pannmodul till din panna. I alla fall placeras tre AAA-batterier i termostaten för strömförsörjning.

Du kan naturligtvis justera aktuell temperatur via appen eller webbplatsen. Det finns också ett bortläge med vilket du stänger av klockprogrammet till en tid du ställer in dig själv eller obegränsad. För att ställa in klockprogrammet kan du använda en guide som ställer in klockprogrammet baserat på ett antal frågor om din livsstil. Som standard fungerar schemat på grundval av fyra temperaturinställningar, som du kan lägga till inställningar om du inte har tillräckligt med fyra val. Du lägger dem i diagrammet som block. Via webbgränssnittet är inställningen något bekvämare eftersom du kan dra start- och sluttiderna för ett block. Netatmo stöder IFTTT och Apples HomeKit, så att du kan kontrollera temperaturen via Siri. Programvaran är mycket trevlig.Om du inte behöver OpenTherm kan du säkert lägga till en halv stjärna i vår bedömning.

Netatmo termostat

pris

€ 159, -

Hemsida

www.netatmo.com 7 Poäng 70

 • Fördelar
 • Både trådbundna och trådlösa
 • IFTTT och HomeKit
 • Bekväm programmering
 • Zonkontroll möjlig
 • pris
 • Negativa
 • Inget OpenTherm-stöd

Nest Learning Thermostat V3

Nest Learning Thermostat V3 hade problem med OpenTherm-implementeringen när den introducerades 2015, men allt fungerar nu som förväntat. Boet använder en pannmodul som styr pannan och förser termostaten med ström. Den vackert designade Nest-termostaten finns i silver, svart, vitt och koppar och är anmärkningsvärt för sin praktiska funktion: att vrida ringen åt vänster eller höger ändrar temperaturen omedelbart. Skärmen tänds när rörelse upptäcks. Förutom temperaturen kan du också välja att visa en klocka eller väderprognos under rörelse. Du kan ta fram menyn genom att trycka på termostaten.

Du kan ställa in klockprogrammet via termostaten, appen eller webbgränssnittet. Distinkt är att Nest programmerar sig baserat på dina manuella justeringar och närvaro. I praktiken är det inte alltid bekvämt. Lyckligtvis kan du stänga av automatisk programmering och ställa in klockprogrammet själv. Nest använder en sensor och geofencing för att avgöra om någon är hemma. Du kan stänga av båda formerna av närvarodetektering. När du är hemma följer Nest klockprogrammet, annars sänks temperaturen. Appen och webbgränssnittet ser bra ut och är väl utformade med ett undantag. Du kan manuellt ange på Nest-appen på huvudskärmen att du inte är hemma, varefter en lägre ekotemperatur blir aktiv. Klockprogrammet kommer fortfarande att följas.Du kan också manuellt välja ekotemperaturen via den fysiska termostaten eller djupare in i appen så att klockprogrammet inte längre följs. Det är förvirrande att du inte kan skilja på båda formerna av ekotemperatur.

Nest Learning Thermostat V3

pris

€ 249, -

Hemsida

www.nest.com 8 Poäng 80

 • Fördelar
 • Design
 • Service
 • IFTTT
 • Geofencing
 • Negativa
 • Förvirring ekotemperatur

Honeywell Lyric T6

Honeywell Lyric T6 säljs i en trådbunden och trådlös version, vi har testat den trådbundna versionen. T6 fungerar med en pannmodul för anslutning. Utseendet på Lyric T6 är inte särskilt spännande. Den fyrkantiga rutan är mörkgrå på sidan och svart på framsidan. Temperaturen visas som standard, de andra kontrollerna visas efter beröring. Under konfigurationen tillhandahåller Lyric T6 ett WiFi-nätverk. Genom att ansluta till detta kan du ställa in enheten via appen.

Du kan "programmera" Lyric på två sätt. Via ett traditionellt klockprogram eller via geofencing där platsen för din smartphone bestämmer temperaturen. Programmering fungerar på basis av block där du kan ställa in temperaturen. Förutom appen kan du också programmera programmet något besvärligt via själva väggtermostaten. Det finns inget webbgränssnitt. Om du väljer geofencing aktiveras ett enklare klockprogram som består av en nattreduktion för när du sover och temperaturer hemma och inte hemma. En extra bekvämlighet är semesterinställningen, med vilken du ställer in termostaten på en temperatur under en tidsperiod. Det här alternativet kommer att vara till nytta när du använder klockprogrammet,men också för geofencers kan det vara en tröstande tanke att uppvärmningen är fixerad till en temperatur. Lyric T6 är kompatibel med IFTTT och Apples HomeKit, så att du kan styra temperaturen via Siri.

Honeywell Lyric T6

pris

€ 149, -

Hemsida

www.kijkvoelbeleef.nl 8 Poäng 80

 • Fördelar
 • Geofencing
 • Stor app
 • pris
 • IFTTT
 • Negativa
 • Inget webbgränssnitt

tado ° smart termostat

Tado har en guide för installationen som guidar dig steg för steg. Du ansluter termostaten direkt till din panna, där tre AAA-batterier ger termostaten energi. Du ansluter en kompakt brygga till din router, som du ansluter till termostaten under installationsproceduren. Ingen information visas normalt på Tado. Genom att trycka på en knapp blir skärmen aktiv och du kan manuellt ändra temperaturen eller temperaturen på kranvattnet. Det här är lite förvirrande, kontrollknapparna visas inte omedelbart. Tado designades med tanken att du aldrig behöver ställa in temperaturen själv. När du är hemma är det automatiskt varmt och du är borta, temperaturen sänks och klockprogrammet pausas. För att göra detta möjligt förlitar sig Tado på en välutvecklad geofencing.

Förresten väljer Tado själv en variabel frånvarotemperatur, men du kan ställa in ett självvalet minimum. Så snart du går hem kommer temperaturen att öka igen och klockprogrammet blir aktivt. Du kan ange hur bekvämt detta - förvärmning medan du går hem - ska göras. När du är hemma följs klockprogrammet. Programmering av klockprogrammet fungerar utifrån block, där du ställer in en temperatur plus start- och sluttid. Programmering via webbgränssnittet är enklare än i appen, eftersom du sedan kan dra start- och sluttiderna. Det är användbart att du i ett switchblock kan ange att geofencing för det switchblocket ska ignoreras. Du kan också helt inaktivera geofencing,men det är den välutvecklade geofencing som ger Tado sitt mervärde. Förutom den nuvarande V3 finns V2 utan HomeKit också till ett lägre pris.

tado ° smart termostat

pris

€ 249, -

Hemsida

www.tado.com 9 Betyg 90

 • Fördelar
 • Välutvecklad geofencing
 • Kombinationsklocka / geofencing
 • Zonkontroll möjlig
 • IFTTT och HomeKit
 • Negativa
 • Fysisk termostatstyrning

Itho Daalderop SpIDer Connect

Det är enkelt att installera Spider-termostaten, bara en ledning krävs från termostaten till pannan. Du ansluter gatewayen till din router och, om tillgänglig, en smart mätare. Termostaten kan anslutas via webbplatsen, men läs bruksanvisningen noggrant för att se vad som ska göras exakt. Spindeln har ett fyrkantigt vitt hölje med en svart front. För att tända skärmen, tryck på Itho Daalderop-logotypen. Du kan göra manuella ändringar och stänga av klockprogrammet via väggtermostaten.

Du ställer in klockprogrammet via webbplatsen och arbetar utifrån fem olika temperaturer som du drar till programmet som växlingsmoment. Spindeln stöder inte självlärande uppvärmning och börjar alltid värmas upp vid den inställda omkopplingstiden. Om du vill ha ett varmt hus klockan sju på morgonen måste du ställa in klockprogrammet själv till exempel halv sju. Du kan inte programmera klockprogrammet via appen. Du kan dock stänga av klockprogrammet eller justera den aktuella dagen en gång. Med My IthoDaalderop erbjuder Itho Daalderop en andra app som du öppnar webbgränssnittet och därmed har tillgång till klockprogrammet.

När Spindeln är ansluten till din smarta mätare kan du se energi- och gasförbrukningen i diagram utöver temperaturtrenden. Tyvärr visas inte den levande energiförbrukningen och du kan bara se förbrukningen från de föregående dagarna. Spider Connect är lämplig för zonkontroll. En uppsättning spindel med ytterligare fyra knappar kostar 486 euro i skrivande stund. Dessutom kan du ansluta och programmera smarta pluggar och Spider i kombination med ett lämpligt ventilationssystem från Itho Daalderop fungerar också som en programmerbar styrenhet. Itho Daalderop utökar snart Spider med säkerhetstillbehör som en rökdetektor, CO-detektor, rörelsedetektor och dörr- / fönsterkontakter.

Itho Daalderop SpIDer Connect

pris

€ 299, -

Hemsida

www.ithodaalderop.nl 7 Poäng 70

 • Fördelar
 • Länkar smart mätare
 • Insikt i energiförbrukning
 • Zonkontroll möjlig
 • Negativa
 • Ingen självlärande uppvärmning
 • Ingen IFTTT

Nefit ModuLine Easy

Nefit Easy är en långsträckt termostat, vars framsida består av en glasplatta. Om du står framför Easy tänds den runda pekskärmen och du kan ställa in temperaturen manuellt och slå på eller av klockprogrammet. Nefit Easy 'talar' normalt Nefits eget moduleringsprotokoll. Via en valfri EasyControl-adapter (cirka 35 euro) är Easy lämplig för on / off och OpenTherm-kontroll. Easy är därför mycket mer attraktivt för Nefit-ägare. Precis som en pannmodul ansluter du adaptern mellan centralvärmepannan och termostaten och förser strömmen till termostaten. Easy är ansluten till ditt hemnätverk via WiFi. För att upprätta denna anslutning måste du ange lösenordet på den lilla pekskärmen via ett skärmtangentbord.Det här är verkligen lite att lura med ett långt lösenord.

Du kan programmera klockprogrammet via appen och det är baserat på sex justerbara temperaturer. Lite djupare i appen hittar du, förutom klockprogrammet, semesterfunktionen, med vilken du kan ange att du är på semester fram till ett visst datum. Det är också praktiskt att du kan välja per helgdag om det ska behandlas som söndag. Förvirrande, alla dessa programmeringsalternativ (klockprogram, semesterfunktion och semesterfunktion) finns på en annan flik i gränssnittet. Förutom det traditionella klockprogrammet stöder Easy också geofencing. En närvaro- och frånvarotemperatur används för detta. Du kan också ange när du lägger dig. Så du får inte ett fullständigt klockprogram i kombination med geofencing. Trots OpenTherm-adaptern är Nefit tydligt utformad för Nefit-pannor.Till exempel har appen en separat flik för gasförbrukning, men det fungerar bara i kombination med Nefit-pannor.

Nefit ModuLine Easy

pris

€ 199, -

Hemsida

www.nefit.nl 7 Poäng 70

 • Fördelar
 • Helgdagar och helgdagar
 • Geofencing
 • pris
 • IFTTT
 • Negativa
 • Adapter som tillval
 • Inget webbgränssnitt

ThermoSmart V3

föregångare, även om kanten nu också är vit och framsidan är gjord av härdat glas istället för plast. Med statisk folie kan du skapa din egen design, en kod för en gratis kopia ingår. Framsidan visar fortfarande den aktuella temperaturen i orange siffror och alternativt kan du inte visa någonting eller tiden. Du använder en pannmodul för att ansluta. För att installera den, anslut till ThermoSmart via WiFi och ange lösenordet för ditt trådlösa nätverk.

Efter beröring av termostaten visas kontrollerna med vilka du kan ändra temperaturen och pausa klockprogrammet. Klockprogrammet programmeras via webbplatsen och fungerar utifrån fyra självbestämda standardtemperaturer som du drar som block i veckoschemat. Agendafunktionen är användbar, med vilken du kan ställa in ett annat program per kalenderdag. Du kan inte ställa in det normala klockprogrammet via smartphone-appen, men du kan ställa in kalendern. Liksom den fysiska termostaten erbjuder appen en pausknapp. Detta stänger av klockprogrammet och temperaturen sänks till grundtemperaturen. Observera att grundtemperaturen är inställd på 5 grader som standard, enligt vår åsikt är det bekvämare att ställa in den till exempel 16 grader. ThermoSmart V3 stöder geofencing,som automatiskt pausar temperaturen när du lämnar det inställda området. ThermoSmart sticker ut för sina anslutningar, förutom IFTTT stöds till exempel också Domoticz officiellt. En extra intressant länk är den med en smart mätare. Du kan ge ThermoSmart tillstånd att läsa informationen från din smarta mätare, varefter denna information kommer att användas för en omfattande energirapport. Den totala gasförbrukningen är känd via den smarta mätaren, medan värmepannans gasförbrukning är känd via OpenTherm. Som ett resultat kan en skillnad göras i gasförbrukningen mellan uppvärmning, varmvatten och annan gasförbrukning, där andra brukar laga mat. De omfattande energirapporterna är bara möjliga i kombination med en smart mätare och en OpenTherm centralvärmepanna.

ThermoSmart V3

pris

€ 229, -

Hemsida

www.thermosmart.nl 8 Poäng 80

 • Fördelar
 • Enkel programmering
 • Geofencing
 • IFTTT
 • Länkar (även med smart mätare)
 • Negativa
 • Brytemperatur standard 5 grader

Eneco Toon

Toon mäter 19 x 12 cm och är en enorm termostat. Toon har också en 7-tums pekskärm som visar information som din energiförbrukning, väderprognosen och naturligtvis temperaturen. Toon fungerar som de flesta andra smarta termostater med en pannmodul som förser Toon med energi. Du får också en modul för mätarskåpet som du ansluter till din smartmätare eller via de medföljande sensorerna på äldre icke-smarta energimätare. Detta gör att du kan se din nuvarande och historiska energiförbrukning med Show. När du köper Toon får du också installationen av en tekniker.

Vi har testat Toon med mjukvaruversion 4.8 och det fungerar bra. Hastigheten är bra och utsidan ser fräsch ut. Du kan ansluta och använda rökdetektorer, smarta kontakter och nyansbelysning via appen. Tyvärr kan du inte programmera pluggar och lampor. Appen har förbättrats sedan vårt senaste test och inkluderar nu möjligheten att ställa in klockprogrammet. Å andra sidan erbjuds inte längre webbgränssnittet. En stor skillnad med de andra termostaterna i den här artikeln är att du betalar ett månadsbidrag på 4,50 euro för Toon. Detta bidrag gäller både Enecos kunder och kunder från andra energibolag. Om du avbryter prenumerationen kan appen inte längre kommunicera med Toon och Toon fungerar som en traditionell klocktermostat där du kan se den levande energiförbrukningen.Andra tillägg för vilka du inte behöver appen (som väderinformation, anslutning av Hue-belysning eller smarta Z-Wave-kontakter eller rökdetektorer) fungerar inte utan prenumeration. Det är synd minst sagt om du har investerat i det. Du kan se alla skillnader här.

Eneco Toon

pris

275 € (eller billigare med Eneco energikontrakt)

Prenumeration

4,50 € per månad

Hemsida

www.toon.nl 6 Poäng 60

 • Fördelar
 • Levande konsumtion
 • Ordna skärmen
 • Tydligt gränssnitt
 • Negativa
 • Månadsabonnemang
 • Ingen app utan prenumeration
 • Inget webbgränssnitt

Slutsats

Alla testade smarta termostater kan förses med ett klockprogram där du enkelt kan göra justeringar. Naturligtvis har alla smarta termostater också en app som låter dig ändra temperaturen när du är på språng. Geofencing kan vara ett användbart alternativ och stöds av Nest, Tado, Honeywell, Anna, ThermoSmart och Nefit. Av dessa termostater har Tado det bäst utvecklade geofencing-alternativet, där du kan välja att ignorera geofencing vid vissa tidpunkter via klockprogrammet. Appen och webbgränssnittet fungerar bekvämt, vilket gör Tado till vår favorit och får det bästa kvalitetsmärket från oss. Om du värdesätter väggkontrollen är Nest positivt: genom att vrida ändrar du omedelbart temperaturen. Om du inte vill spendera så mycket är Honeywell Lyric T6 ett intressant val.Lyric är lämplig för både on / off och OpenTherm-kontroll, har en utmärkt app och stöder geofencing om så önskas. Så det får vårt redaktionella tips. Netamo-termostaten är också prisvärd och har en utmärkt app och webbgränssnitt. Tyvärr stöder den bara on / off-kontroll, så det är inte det optimala valet för en modern panna. Netatmos programvara är dock bra, så förhoppningsvis kommer en OpenTherm-variant att följa. Om du vill (i det långa loppet) zonkontroll med vilken du kan ställa in temperaturen per rum kan du gå till Itho Daalderop, Tado eller Netatmo för de testade termostaterna.Tyvärr stöder den bara on / off-kontroll, så det är inte det optimala valet för en modern panna. Netatmos programvara är dock bra, så förhoppningsvis kommer en OpenTherm-variant att följa. Om du vill (i det långa loppet) zonkontroll med vilken du kan ställa in temperaturen per rum kan du gå till Itho Daalderop, Tado eller Netatmo för de testade termostaterna.Tyvärr stöder den bara on / off-kontroll, så det är inte det optimala valet för en modern panna. Netatmos programvara är dock bra, så förhoppningsvis kommer en OpenTherm-variant att följa. Om du vill (i det långa loppet) zonkontroll med vilken du kan ställa in temperaturen per rum kan du gå till Itho Daalderop, Tado eller Netatmo för de testade termostaterna.

Nedan hittar du en tabell med alla testresultat (.pdf).