Årlig granskning: de bästa apparna från 2020

Det är förståeligt att du då och då letar efter lite distraktion. Med allt som jobbar hemifrån idag är lite avkoppling mycket välkommet. Vi har registrerat de bästa applikationerna för både iOS och Android de senaste månaderna. I den här årliga översikten kan du enkelt se samlingen av de bästa apparna från 2020.

Darkroom - Photo Editor

Pris: Gratis (+ köp i appen)

Darkroom är en av de bästa fotoredigeringsapparna du kan hitta för iPhone. Du har tillgång till många filter och kan lägga till ramar i dina foton för att se professionellt ut. Med premiumversionen kan du skapa och använda filter för framtida bilder och du har tillgång till verktyg som du känner från professionella program som Photoshop. Det är också praktiskt att du kan se alla metadata för ett foto i appen.

Adobe Spark Post

Pris: Gratis (+ köp i appen)

Adobe har dussintals fantastiska appar i sina appbutiker, och Adobe Spark Post är inget undantag. Med appen kan du skapa ett professionellt visitkort, flygblad eller inbjudan på nolltid. Du väljer en av mallarna och klickar på Remix för att lägga till dina egna texter. För professionella funktioner, om du till exempel vill lägga till din egen logotyp, måste du dra ut din plånbok. Detta är möjligt för 10,49 euro per månad, även om vi tycker att det är mycket dyrt.

Moneon

Pris: Gratis (+ köp i appen)

Moneon har funnits ett tag, men budgetplaneringsappen kom nyligen till version 5. Med gratisversionen kan du redan hålla koll på dina egna budgetar, men med ett abonnemang på cirka tjugo euro per år kan du dela budgetar med din partner och se en överblick vad du kan göra på en månad. använt. Du kan skapa flera plånböcker, till exempel för att hantera olika bankkonton.

Spydighet

Pris: Gratis (+ köp i appen)

Och medan vi fortfarande organiserar är det bra att omedelbart installera Quip. Med den här appen kan du dela dokument, kalkylark, chattar och att göra-listor med olika personer. Praktiskt om du ofta arbetar i lag. Det sparar mycket e-posttrafik eftersom du kan göra allt från appen. Du kan tagga personer i dokument och importera filer från Dropbox, Evernote eller Google Drive. Att göra-listor kan ha tidsfrister och om du har något redo kan du arkivera en hel mapp.

Clip2Comic & Caricature Maker

Pris: Gratis (+ köp i appen)

Vill du alltid vara en tecknad karaktär? Med Clip2Comic kan du kasta tecknade karaktärsfilter över dina egna foton. Kvaliteten på resultatet beror på det tagna fotot: ibland ser ett foto verkligen ut som en bild från en serietidning, men ibland missar appen märket. Lyckligtvis har filtren tydliga namn så att du vet vilken typ av foto filtret fungerar bra på. Du kan ändå ändra många saker om du trycker på redigeringsknappen efter att ha applicerat filtret. Trevligt är att du kan beställa resultatet som ett tryck eller som ett vykort. Bilden har en vattenstämpel, du kan ta bort den om du köper en uppgradering för 1,09 euro.

iNaturalist

Pris: Gratis

En app som till och med inte har något att göra med teknik: med iNaturalist är du en riktig digital biolog. Ta ett tydligt foto av en växt, insekt eller fågel och försök ta reda på vad det är via appen. Om du ser till att bilden är tydlig och att växten eller djuret mitt i fotot är tydligt igenkännligt kommer appen i de flesta fall att veta vilken typ av växt eller djur det är. Appen är inte bara rolig, du hjälper också forskare och forskare att kartlägga var vissa växter och djur förekommer genom att märka dina foton och lägga till dem i databasen.

AliExpress Shopping-app

Pris: Gratis

Den här appen är ett måste för alla som gillar att handla hos online-shoppinggiganten AliExpress. Du hittar de senaste fynden och kan söka efter alla typer av föremål (som du inte behöver). Naturligtvis är de automatiska översättningarna av artiklar ibland krångliga och obegripliga, men det är du van vid från webbplatsen. Beställningsprocessen i appen är mycket enkel och du kan läsa recensioner av artiklar och butiker. Appen är tillgänglig för båda plattformarna.

FingerBeat

FingerBeat är en rolig app för att spela trummor på din iPhone. Det bekvämaste är att ansluta hörlurar till din iPhone, då kan du höra ljuden bäst. Du knackar på en virtuell trummaskin med fingrarna och kan till och med spela in din egen röst och skapa rytmer med den. Naturligtvis är det möjligt att spela in rytmer och efter inspelning kan du lägga till andra rytmer i din takt. Appen ser till att allt låter bra även om du spelar lite slarvigt.