På det här sättet tar du bort dubbla foton automatiskt

Om du har byggt upp en hel fotosamling genom åren kommer du utan tvekan att stöta på många dubbletter. Att hitta och ta bort de dubbletterna kan vara en skrämmande uppgift, men lyckligtvis finns det program för det. Med Fast Duplicate File Finder Professional kan du till exempel ta bort dubbletter av foton.

Det finns många program på internet som hjälper dig att söka efter dubbla foton. Denna sökning är en annan intressant process, för när dupliceras ett foto? Du skulle tro, om filnamnet är detsamma, men det är det inte. Ett foto kan ha tagits med en annan kamera som använder samma filnamn, vilket också orsakar dubbletter. Filnamnet kan vara detsamma, men inte själva fotot.

Snabb Duplicate File Finder Professional

Det finns också många program som tar hänsyn till detta och skannar pixlarna istället för filen. Men inte alla dessa program har ett effektivt sätt att faktiskt ta bort dessa dubbletter. Fast Duplicate File Finder Professional gör det.

Fast Duplicate File Finder Professional är ett program som du kan ladda ner gratis som förutom att söka efter dubbla foton också kan hjälpa till med att till exempel söka efter dubbla ljudfiler. Det finns funktioner i programmet som kräver att du uppgraderar till en betald version, men det vi använder programmet för kräver inte det.

Hur fungerar det?

Programmets funktion är mycket enkel. Längst upp till höger ser du en panel som heter Mappar . Klicka på Lägg till mapp i den här panelen för att lägga till den eller de mappar du vill skanna in i. Med Method väljer du 100% lika filer , vilket innebär att innehållet på bilderna måste vara identiskt. Klicka på Start Scan för att söka efter dubbletter i programmet. Detta kan ta ganska lång tid beroende på hur många filer.

Du kommer nu att se en översikt över allt som har hittats, med dubbletterna som redan har kontrollerats för enkelhets skull. För din egen sinnesfrid kan du granska resultaten en efter en, men du kommer snart att upptäcka att programmet väljer dubbelt så felfritt. Du kan sedan välja att ta bort allt. På det sättet sparar du bokstavligen timmar och mycket frustration.

Alternativ

Om du inte gillar Fast Duplicate File Finder Professional finns det lyckligtvis många alternativ som också erbjuder möjligheten att snabbt ta bort dubbletter. Det finns till exempel Duplicate Cleaner Free. Denna artikel diskuterar också olika alternativ.