4 sätt att redigera PDF-filer gratis

PDF-filer har ett fast format, vilket är särskilt användbart om du skickar dem till någon annan och vill behålla formateringen intakt. Men att göra justeringar är därför inte lätt. Med dessa onlineverktyg kan du fortfarande hantera.

Smallpdf

Smallpdf är en som låter dig göra olika ändringar i befintliga PDF-filer gratis. Till exempel kan webbplatsen slå samman, ta isär, konvertera eller avskydda PDF-filer. Läs också: 3 gratisprogram för att göra allt med dina PDF-filer.

I den färgade stapeln högst upp på webbplatsen hittar du de olika alternativen. Alla flikar har ett fält mitt på skärmen där du kan ladda upp en eller flera filer. När du har valt filen utförs åtgärden omedelbart. Filen är klar inom några sekunder. Längst ner på skärmen kan du arkivera en ny direktnedladdning . Fördelen med den här webbplatsen är att du inte behöver installera någonting, och att du inte behöver en profil för att komma igång.

PDFMerge

Med PDFMerge kan du enkelt slå samman PDF-filer gratis. För inte så länge sedan var det också möjligt att slå samman andra filtyper med en befintlig PDF till en ny PDF, men det är inte längre möjligt. För tillfället kan du bara ladda upp PDF-filer. När du har laddat upp båda filerna kommer Merge att finnas mitt på skärmen . Båda dokumenten slås samman via den här knappen. Du kan öppna eller spara resultatet längst ner på skärmen .

PDFToolbox

Med PDFToolbox kan du justera saker i en eller flera befintliga PDF-filer. Högst upp på den orange fältet på webbplatsen finns de olika alternativen du har. Du kan dela en fil, slå samman två filer, lägga till en vattenstämpel, ändra filens egenskaper och skriva ett e-postmeddelande med PDF-filen som en bilaga. När du har slutfört åtgärden har du två alternativ för att slutföra aktiviteten. Du kan ladda ner filen i den nya stilen eller skicka den till en e-postadress.

FoxyUtils

På webbplatsen FoxyUtils (som tyvärr inte fungerar om du har en adblockerare i din webbläsare) kan du redigera olika egenskaper för en befintlig PDF-fil. Du kan slå samman filer, dela en PDF eller skydda ett dokument med ett lösenord eller ta bort lösenordet. Du hittar åtgärden du vill utföra högst upp på skärmen strax under sökskärmen. När du har gjort ett val kan du klicka på Bläddra i det grå området . Du kan ladda upp filer under Bläddra . När du har gjort detta ser du också en röd knapp Slå samman PDF i det grå området . Längst ner på skärmen kan du öppna eller spara den nya PDF-filen .

När du delar filerna kan du ange var dokumentet ska separeras innan delningen utförs. Men om du vill ta bort ett lösenord från filen måste du ange lösenordet en gång. När du själv anger ett lösenord kan du skapa ett lösenord och ange när andra användare måste ange detta lösenord.