Vad kan du förvänta dig av den nya Samsung Galaxy S20?

Du kan ställa in klockan där, runt våren kommer de senaste toppenheterna från Samsung att finnas i butikerna. I år gäller det efterträdarna till Samsung Galaxy S10-serien. Nedan hittar du alla rykten om Galaxy S11 eller Samsung Galaxy S20.

Galaxy S11 eller Galaxy S20, vad är det nu? Du kan logiskt anta att S10-serien kommer att efterföljas av S11-serien, men allt fler bevis dyker upp att Samsung väljer S20 när den döper den. I resten av den här artikeln kommer vi att behålla det namnet.

Det är inte helt klart varför namnändringen valdes. Men Galaxy S20 låter i alla fall trevligt och modernt. När allt kommer omkring är det nu 2020 och det skulle innebära att framtida namn passar bra med året då de släpptes.

Kommer vi välkomna Galaxy S30 2030?

Samsung Galaxy S20: Tre modeller

Okej, vi går före oss själva. Först Galaxy S20-serien, som tydligen består av tre modeller. Standard Galaxy S20, Galaxy S20 + och Galaxy S20 Ultra. De 'ersätter' Galaxy S10e, Galaxy S10 respektive Galaxy S10 + och har skärmstorlekar på 6,2 tum, 6,7 tum och 6,9 tum. Stor större störst.

På tal om dessa skärmar. Det förväntas att de kommer att bli OLED-paneler igen, men den här gången med en så kallad uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Denna uppdateringsfrekvens kan endast användas med lägre FHD + -upplösning. Fördubblar uppdateringsfrekvensen för Galaxy S10, som upprätthöll en vanligare 60 Hz. Det finns bara några få andra telefoner med en så hög uppdateringsfrekvens, inklusive speltelefoner från Asus och Razer.

Smartphones från dessa märken tilltalar en viss nisch och du ser därför lite i gatubilden. Med Galaxy S20-serien kan du säga att 120 Hz-paneler får sin stora paus med allmänheten. En högre uppdateringsfrekvens innebär att bilden blir mjukare. Du märker detta till exempel när du rullar (mindre ryckigt) och medan du spelar.

Samsung verkar satsa högt med S20 Ultra-modellen. Med 120 Hz 6,9 tums skärm och 16 GB RAM borde detta vara den ultimata enheten i den nya serien. Batteriet är troligtvis 5000 mAh. S20 Plus har ett 4500 mAh batteri.

Kamerainställning

Du kan tävla på toppen på olika fronter, men de senaste åren har vi sett att kameraaspekten blir allt viktigare. Den som lägger ner huvudpriset vill helt enkelt få tillbaka en enhet för de pengarna som kan ta de bästa bilderna. Nya S20 Ultra och S20 Plus kommer att ha ett 108 megapixel kameralins, ett 48 megapixel teleobjektiv och ett ultrabrett objektiv med 12 megapixlar. Den främre kameran går till en 40 megapixelsensor.

Den nya I SOCELL Bright HMX-sensorn är grunden för detta. Samsung lyfte tidigare fram några av möjligheterna i YouTube-videon nedan. Tack vare den höga upplösningen rullar foton ut i detalj. Sensorn gör också bättre nattfotografering nödvändigt. Ett av de nya kameralägena är därför ett speciellt för att fotografera nattetid (Night Timelapse).

Naturligtvis slutar det inte med en kamera. Det skulle bli totalt fem. En är en vidvinkelobjektiv och en annan är för optisk zoom upp till fem gånger. Du kan känna till denna teknik bland annat från Huawei P30 Pro. En flygsensor är åter tillgänglig för att uppskatta djup, vilket bland annat är användbart för porträttfoton och AR-applikationer. Och sedan finns det rykten om en spektrometer som kan kartlägga matens näringsvärde, till exempel med hjälp av ljuskällor.

Redo för 5G och andra specifikationer

2020 är året som de första 5G-nätverken sakta tas i bruk. Du köper en dyr enhet som Galaxy S20 med tanke på framtiden, varför det inte är förvånande att den är 5G-klar. I vårt land får enheten den nya Exynos 990-processorn, som har ett integrerat 5G-modem. I USA kommer smarttelefonen att utrustas med Snapdragon 865 CPU, som är kopplad till ett separat 5G-modem - Snapdragon X55 5G.

Det återstår att se om 5G är en del av alla tre modellerna eller om endast de dyrare S20-varianterna kan få denna supersnabba mobilinternet. När det gäller andra specifikationer skulle läckade riktmärken visa att det finns minst en modell med inte mindre än 12 GB RAM. Förmodligen det dyraste alternativet.

Slutligen, om fingeravtrycksläsaren. Det skulle återigen vara under skärmen, men har en mycket större yta. Du behöver inte längre hålla fingret exakt på rätt plats. Så mer "utrymme för fel", vilket gynnar användarvänligheten. Sensorn är så stor att två fingrar kan skannas samtidigt. Och det är intressant ur säkerhetssynpunkt.

Galaxy S20-pris och släppdatum

Hur mycket kommer du att betala för Galaxy S20? Den enda vägledningen vi har just nu är priserna för den föregående generationen. Du betalade minst 749 euro för den billigaste S10 och den dyraste modellen hade ett startpris på 999 euro. Förväntningen är att enheterna inte kommer att bli billigare, så du kommer att förlora ett fint öre ändå. Enligt analytiker kostar S20 Ultra cirka 1300 euro.

I kombination med Samsungs nya telefonsortiment släpper den sydkoreanska tillverkaren också en andra version av sina Galaxy Buds som heter Galaxy Buds +. Den aktiva brusisoleringen (ingen avbrytande) och batteriets livslängd bör vara förbättringarna. Knopparna ingår i förbeställningar för de nya S20 Plus- och Ultra-modellerna och inte med den vanliga S20.

Vad som är säkert är att Samsung Galaxy S20-smartphones kommer att tillkännages den 11 februari. Erfarenheten visar att de sedan är till salu i början av mars, även om du redan kan göra en förbeställning innan dess. Den dagen kommer Samsung att hålla sin Unpacked-händelse. Efterföljaren till den vikbara Galaxy Fold kan också avslöjas där, som skulle bära namnet Galaxy Z Flip. Vi håller dig informerad!