Så här laddar du ner videor från YouTube

YouTube är fortfarande den obesegrade mästaren när det gäller att titta på videor online. Genom att skapa ett konto via Google kan du enkelt spara videor i din favoritlista. Tyvärr är det inte möjligt att ladda ner videor på YouTube. Det finns några verktyg från tredje part som kan ladda ner videor från YouTube. Vi ger några tips.

Tips 01: Via en webbplats

Du upptäcker att det finns ett stort behov av att kunna ladda ner YouTube-videor när du skriver det på Google. Dussintals om inte hundratals sidor som erbjuder möjlighet att ladda ner en video. Men vilken är bäst att använda? De är faktiskt alla bra, så det är lika lätt att få en holländsk webbplats.

Det är väldigt enkelt: du kopierar webbadressen till videon du vill ladda ner, surfar sedan till www.downloadvanyoutube.nl och klistrar in webbadressen i textfältet som du ser där. Klicka sedan på Ladda ner . I fönstret som sedan visas anger du vilken upplösning och filtyp du vill ladda ner videon till. Klicka sedan på Fortsätt så förbereds videon. Om du sedan klickar på Starta nedladdning sparas videon faktiskt på din hårddisk.

Det är inte tillåtet

Det faktum att YouTube föredrar att inte ladda ner videor från webbplatsen är för mjukt för att säga, för enligt YouTubes användarvillkor är det inte tillåtet alls. Villkoren säger uttryckligen: "Sådant innehåll får inte - utan föregående skriftligt medgivande från YouTube [...] laddas ner, kopieras, reproduceras, distribueras, sändas, sändas, visas, säljs, licensieras eller på annat sätt utnyttjas." Nu behöver du inte vara rädd för nedladdning (för eget bruk), så länge du inte laddar upp videoklippen till YouTube (eller någon annan webbplats) eller distribuerar dem vidare.

Tips 02: Endast ljud

Tips 03: Webbläsartillägg

Nedladdning via en webbplats är bra i sig, men det betyder att du först måste gå till YouTube, kopiera webbadressen och sedan klistra in den på webbplatsen. Kan det inte vara snabbare och lättare? Du kan, men du måste installera ett webbläsartillägg först. Vi har medvetet inte inkluderat en nedladdning av video, eftersom vi redan täcker den här. En bra förlängning för Firefox är Easy Youtube Video Downloader Express. Namnet avslöjar exakt vad tillägget gör: det lägger till en knapp under videon, som låter dig ladda ner videon med ett klick. Tyvärr finns det här tillägget inte för Chrome, eftersom Google (på grund av sina egna regler) inte tillåter en sådan tillägg. Det händer också regelbundet att sådana Firefox-webbläsartillägg tas bort.

Tips 04: flv2mp3

Underbart tyst utan annonser och ännu säkrare eftersom du inte av misstag kan klicka på en länk som faktiskt innehåller skräp. Vi använder www.flv2mp3.by för att ladda ner media från YouTube, vi har god erfarenhet av den här tjänsten. Gå nu (på en annan flik i din webbläsare) på YouTube till videon som du vill ha musiken till. Kopiera länken från adressfältet (ser ut som: //www.youtube.com/watch?v=ekenencode]. Nu klistrar du in länken i rutan och klickar på Konvertera till MP3 . Vänta ett ögonblick. tills filen är klar, klicka sedan på Ladda ner .

Om du inte bara vill ha musiken utan också bilden kan du enkelt ladda ner filmen via flv2mp3. Välj i vilket format (mp4, mp4 hd, avi eller avi hd) du vill ha filmen och klistra sedan in YouTube-länken i rutan. Detta fungerar på samma sätt som att ladda ner musik. Flv2mp3 erbjuder också ett nedladdningsverktyg för Windows, användbart om du ofta laddar ner videor eller låtar. Det låter dig också ladda ner från Dailymotion, Vimeo och SoundCloud.

Det finns en chans att din webbläsare varnar för att webbplatsen är osäker. Kanske för att webbplatsen bryter mot YouTubes villkor. Om du är lite orolig är det bara att slå på en adblockerare och använda ett inkognitofönster.

Har du fler videor som du vill ladda ner inte så mycket för bilderna i filmen utan för musiken? Sedan finns det många andra program som specifikt konverterar YouTube-videor till MP3-filer.

Ladda ner dina egna videor

YouTube vill inte att du ska ladda ner videor från andra, men naturligtvis gäller det inte för dina egna videor, du har bara rätt till det. För att ladda ner en video som du själv har laddat upp, gå till Video Manager på YouTube och klicka på nedåtpilen bredvid Redigera på videon du vill ladda ner. Där ser du alternativet Mp4 Download . Du laddar sedan ner videon automatiskt i högsta kvalitet.

Tips 05: Windows-program

Du kan också ladda ner ett program som låter dig ladda ner YouTube-videor. Den största fördelen (över nedladdning från en webbplats) för många av dessa program är att du inte är begränsad till att ladda ner bara en video i taget. Det är okej om du vill ladda ner tre videor, men om du försöker ladda ner en hel massa videor från din favorit YouTube-kanal blir det irriterande (och tidskrävande) att behöva vänta på att din video laddar ner den nya webbadressen varje gång. hålla fast i den.

Ett bra exempel på ett sådant (gratis) program är Gratis YouTube-nedladdning. Med detta program kan du ladda ner fler videor samtidigt. Du kan göra detta genom att ange flera webbadresser, men du kan också ladda ner kompletta kanaler med ett knapptryck. Det senare sparar verkligen mycket tid och arbete. Det är trevligt att du också kan välja andra filtyper, till exempel .wmv och .avi, där du naturligtvis har kontroll över kvaliteten. Om du vill ladda ner en video kopierar du webbadressen till YouTube (av videon eller kanalen) och klickar på Klistra in i programmet. Nedladdningen startar omedelbart.

Tips 06: Clip Converter

På Clip Converter-webbplatsen kan du ladda ner tjänster som Direktnedladdning, YouTube (HQ och HD), Google Video, Sevenload, MySpace, Dailymotion (HQ), Vimeo (HQ), Metacafe, MyVideo och Veoh. Klistra in internetadressen i mediarutan och klicka på önskat format. Filmmaterial kan konverteras direkt till mp4, 3gp, avi eller mov format. Dessutom kan du extrahera musiken från onlineklipp i mp3, m4a och aac. Webbplatsen själv upptäcker de bästa inställningarna och om du vill få det direkt, skriv in rätt taggar så att din mediaspelare automatiskt känner igen låten, albumet och artisten.

Ladda ner via VLC

VLC har sin popularitet tack vare att den här mediaspelaren kan hantera nästan alla filformat. Om VLC inte kan spela upp det kanske det inte fungerar med någonting. Denna mångsidiga mediaspelare kan också användas för att titta på onlinevideor och du kan till och med ladda ner video via en genväg. Om du vill strömma en video på datorn klickar du på Media och väljer Öppna nätverksström . I nästa fönster klistrar du in internetadressen för YouTube-videon och klickar på Öppna .

För att ladda ner videon går du in i menyn Verktyg för kodinformation . På Location kan du läsa internetadressen där VLC hämtar videon. Kopiera den här länken och klistra in den i din webbläsare. Öppna videon i webbläsaren, sedan kan du högerklicka på videon och spara videon utan att gå förbi YouTube.

På Mac använder du Arkiv- menyn och klickar sedan på Öppna nätverk för att komma till rutan där du kan klistra in länken till videon. Alternativet Codec Information finns under fönstret .

Tips 07: KeepVid

En av de äldsta nedladdningstjänsterna för film är KeepVid, vilket i sig är en prestation. När allt kommer omkring gör Google det inte lätt för online-rippare. KeepVid stöder 30 mediasidor och det är inte bara videostreamers, SoundCloud listas också. Klicka inte på bannern för att ladda ner, eftersom du blir distraherad av annonsen, utan gör ett urval från de olika alternativen nedan.

Tips 08: YTD-nedladdare

YTD-programmet fungerar inte bara med YouTube, men stöder mer än 60 andra videovärdsidor. På www.ytddownloader.com finns versioner för Windows, OS X, Android och iOS. Se till att inte installera det irriterande Ask-verktygsfältet och Ask-tillägget när du installerar det här verktyget. Du kan komma igång med den kostnadsfria utgåvan, men om du är villig att betala 22,90 dollar per år kan du bearbeta flera nedladdningar samtidigt, annonserna försvinner och du kan använda nedladdningsacceleratorn. Detta verktyg fungerar med omvandlingsprofiler så att YTD själv väljer rätt alternativ baserat på den enhet som du vill titta på videon på. YTD har också en egen spelare, så du behöver inte ens lämna programmet för att spela det nedladdade materialet i helskärm.

Tips 09: 4K Video Downloader

4K Video Downloader sticker ut från mängden eftersom den fokuserar specifikt på videor i 4K-format. Ultra-HD-kvaliteten på 3840 x 2140 pixlar är för hög för många användare och internet är fortfarande täckt med 4K-material. När du klistrar in internetadressen i url-rutan kan du redan göra ett urval bland tillgängliga kvaliteter och du kan se hur stor nedladdningsfilen blir. Med 4K Video Downloader laddar du också ner spellistor som YouTube-användare har skapat. När video har undertexter kan du ladda ner dem och konvertera dem till en srt-fil, eller så kan du i inställningarna ange att undertexterna ska integreras i videon. Detta program finns i både en Windows-version och en OS X-motsvarighet.

Tips 10: OS X-program

Det finns också bra program tillgängliga för Mac. OS X-versionen av ClipGrab är väldigt praktisk, för där du måste skriva in webbadressen för många program, låter ClipGrab dig söka efter videor precis som på YouTube-webbplatsen. Hitta videon du vill ladda ner, klicka på Ladda ner och voilà, nedladdningsprocessen har börjat. Detta är mycket snabbare än att klistra in en URL. En extra fördel är att programmet också kan ladda ner videor från webbplatser som Vimeo, Collegehumor och så vidare, men tyvärr måste du klistra in webbadressen för det.

Tips 11: Softorino Converter

Ett speciellt OS X-program är Softorino YouTube Converter eftersom det extraherar videor från YouTube, omedelbart tar bort dem från annonser och placerar dem sedan direkt på en iPhone eller iPad ansluten till Mac. Denna lösning fungerar också med Facebook- och Instagram-videor. Med hjälp av flikar anger du om du vill spara videon eller bara ljudet. Applikationen kostar normalt $ 19,95, men har funnits gratis under lång tid.

Tips 12: På en smartphone eller surfplatta

Det är enkelt att ladda ner en YouTube-video på din dator, men hur är det med din smartphone eller surfplatta? Det fungerar lite mer komplicerat, men i motsats till vad folk tror är det möjligt. Läs vår andra artikel om nedladdning av YouTube-videor på din smartphone eller surfplatta

Appar att ladda ner från YouTube tas från Play Store och App Store av Apple och Google. Nedladdningsappar dyker ofta upp, som sedan tas bort igen inom kort tid. De flesta appar fungerar på samma sätt: du får ett gränssnitt som liknar en webbläsares. Ange webbadressen till videon och filen laddas ner till din iPhone. För närvarande finns det också sådana appar i App Store, men hur bra de fungerar och hur länge de kommer att finnas tillgängliga återstår att se. Håll bara ett öga och ha tur.

Det är betydligt lättare att ladda ner videor via Android, men du laddar inte ner appen för det från den officiella Google Play Store (av samma anledning att du inte kan ladda ner ett tillägg för Chrome: Google vill inte ha det). Du kan dock ladda ner TubeMate YouTube Downloader-appen som en separat apk-installationsfil.

Obs! För en app utanför kan du installera Google Play Butik till vilken du befinner dig på fliken Inställningar Säkerhet alternativet Okända källor som inte får vändas, annars laddas nedladdningen. Tänk på att det här alternativet är inaktiverat av en anledning som standard, så var försiktig med vilka appar du laddar ner.

För att ladda ner en video nu, öppna YouTube-appen, sök efter videon du vill ladda ner och öppna den. Tryck sedan på ikonen Dela och välj YouTube Downloader från menyn som expanderar . Sedan kan du välja i vilken kvalitet du vill ladda ner videon och nedladdningen kan börja.